Mit tehetsz, hogy a helyén maradjon a terítő?

Mit tehetsz, hogy a helyén maradjon a terítő?

Címlap / Otthon / Dekor / Mit tehetsz, hogy a helyén maradjon a terítő?

Egy szépen megterített asztal gyönyörű látványt nyújt, nagyon szívesen ülünk le mellé és fogyasztjuk el a feltálalt ételt. A terítés alapkelléke a terítő, ezzel kezdjük az asztalterítést. (x)

Azonban nagyon gyakran előfordul, hogy az asztallap csúszós, és leülve könnyen elcsúszhat az anyag, ezáltal a tányérok, poharak veszélybe kerülnek, nem beszélve a kültéri eseményekről, ahol a szél is megnehezíti a dolgunkat. Ennek ellensúlyozására érdemes terítőrögzítőt használni, ami garantálja, hogy az elkészült tálalás a helyén marad.

Az asztalterítőről

Az asztalterítő amellett, hogy megvédi az asztalt a szennyeződéstől, a lakást is feldobja. Fóliás Juci terítőrögzítői pedig biztosítják, hogy a felrakott terítő a helyén is maradjon, történjék bármi a környezetében.

Az esztétikai szempontok is fontosak, azonban az anyag ezenkívül megvédi az asztalt a sérülésektől, a karcoktól, a kiborult folyadékoktól, valamint a zsírfolttól, ami akár maradandó károsodást is okozhat a felületen.

A terítő anyaga

A terítő anyaga sokféle lehet, és érdemes beszerezni belőle más-más anyagot hétköznapra, valamint az ünnepekre. A viaszosvászon a mindennapok anyaga, ez ugyanis egyszerűen letörölhető, így étkezés után az ebédlő pillanatok alatt rendbe szedhető. Ma már nagyon vagány mintákban is kapható, nem kell megijedni tőle, hogy esetleg avítt lesz tőle a lakásunk.

A pamut, a damaszt és a taft az ünnepi asztalok díszítése. Főként a két utóbbi az, ami exkluzív érzetet biztosít, így akár egy kitűnő étteremben érezhetjük magunkat, ha ezzel terítünk.

Ha egyszínű a terítőnk, akkor feldobhatjuk az asztalt tányéralátéttel – ebből is találhatunk elegáns kivitelűt Fóliás Juci oldalán -, valamint tehetünk rá tematikus asztali futókat. Érdemes vásárolni karácsonyi, húsvéti változatokat, így az ünnepi asztal illeni fog a kiemelt eseményhez.

Hogyan tudjuk az asztalon tartani a terítőt?

Főként kültéri eseményeknél jelent állandó problémát, hogy a szél felfújja az asztalterítőt, ezáltal a teríték leesik, az italok kiborulnak. Ennek orvoslására azonban létezik megoldás, mégpedig a terítőrögzítő, amit többféle változatban is megtalálsz.

A mágneses terítőrögzítő működési elve: ezeket az asztalterítő lelógó sarkaira kell rögzíteni, és a súly által nem fog fellebbenni az anyag. Nagyon szép kis mintákban kapható, csésze, pillangó, szív, virág alakban is elérhető, kinek-kinek ízlése szerint.

A csiptetős terítőrögzítő közvetlenül az asztalhoz csípteti az anyagot, ezáltal nem fog tudni mozogni, hiába fújná fel a széleit a szél, stabilan a helyén marad.

A mágneses változat akár beltérre is használható, főleg ha kisgyerek is ül az asztalnál, hiszen a mozgolódása által nem fog elcsúszni a teríték.

Egy szépen terített asztal vonzza a vendégeket, a családtagokat, ha kinti eseményt szervezel, például egy grillpartit vagy bármilyen más eseményt, akkor mindig teríts ízlésesen, így maga a látvány is otthonos és vonzó lesz.

A terítő helyén tartásához pedig használj csipeszes vagy mágneses rögzítőt, ezáltal nem kell aggódnod, ha felkerekedik a szél.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!