10 házi pedikűr, ami olyan, mintha fizettél volna érte

10 házi pedikűr, ami olyan, mintha fizettél volna érte

Címlap / Stílus / Test / 10 házi pedikűr, ami olyan, mintha fizettél volna érte

Végre itt a jó idő, én már nem csak elővettem, hanem használtam is a szandáljaimat, amikor feljebb csúszott a hőmérő higanyszála. Még nincs késő elmenni pedikűröshöz, de akkor is lehet csodálatos a lábfejed, ha magad állsz neki a körmeid kifestésének. Alapos áztatás, formázás és krémezés után készítsd el valamelyik festést az alábbiak közül és meglátod, senki sem mondja majd meg, hogy nem most jöttél a szakembertől!

Vidám színek

Sokan nem szívesen vesznek otthonra különlegesebb színű körömlakkokat, hiszen azok valóban csak egy-egy alkalomhoz passzolnak igazán.

Azonban a lábaink nincsenek mindig szem előtt, ezért pedikűr során bátran felhasználhatod az izgalmasabb, kevésbé hétköznapi színeket is, mint amilyen ez a halvány vanília.

 

Pasztell és csillogás

A pasztellszínek garantáltan tökéletesen mutatnak a lábujjakon is, ráadásul bátran váltogathatod is az árnyalatokat egymással.

Egy kis arany csillogással, esetleg néhány kővel feldobva senki sem fogja megmondani, hogy pedikűrösnél voltál-e, vagy magad csináltad a lakkozást.

 

Egyszerű virágok

A többség jobb kézzel remekül tud festeni, ellenben ballal már kevésbé sikerülnek jól a motívumok.

Ezt a problémát igazán könnyű kiküszöbölni a lábkörmök esetében, itt nem okozhat dilemmát, hogy csak az egyik kezeden sikerül jól a festés.

Elég, ha csak egy-egy körmöt kiemelsz valamilyen egyszerű virágmintával, máris izgalmas lesz a végeredmény.

 

Csíkok

Ha a virágok, vagy a bonyolultabb minták nem mennek, még mindig festhetsz egyszerű csíkokat.

A jó hír az, hogy ezeket egyaránt megrajzolhatod szabadkézzel, de akár a celluxot is bevetheted a cél érdekében.

Csak ragaszd fel a megfesteni kívánt motívumot, lakkozd át a körmeidet, kicsit várj, majd húzd le a celluxot: el is készültél!

 

Pöttyös körmök

A csíkoknál talán még egyszerűbbek a pöttyök, amik tökéletesen passzolnak a nyári hangulathoz, hiszen kellően vidámak és bohókásak.

Kisebb ecsettel gyönyörű, aprócska pöttyöket festhetsz a lábkörmeidre, de természetesen az sincsen kőbe vésve, hogy mindegyik pöttynek egyforma méretűnek kell lennie – ugyanez igaz a szabályosságra!

 

Csillámos ragyogás

A csillámok remekül passzolnak a forró évszakhoz, és csodálatosan mutatnak a lábkörmökön.

Ahogy korábban is írtuk, már azzal is izgalmassá teheted a pedikűrödet, ha egy-egy lábkörmödet fested ki csillámos lakkal, de akár mindre felviheted a festéket.

Sőt, különböző technikákat is kipróbálhatsz: vékonyabb ecsettel csillogós mintát vihetsz fel a lábaidra, esetleg kifestheted csak a körmeid végét, vagy éppen körömágy felé eső részét.

 

Körömmatricák

A matricákban az a jó, hogy profi hatást keltenek, pedig a legkisebb kézügyesség sem kell ahhoz, hogy felragaszd őket.

Bár az avatott szemnek feltűnik a matrica, a lábkörmök kellően távol vannak ahhoz, hogy ne keltsenek feltűnést.

Bátran használd ezeket, akár nagyobb csillámok, akár virágok, motívumok formájában, hiszen csodálatosan passzolnak a nyári hangulathoz.

 

Francia körmök

A francia manikűr mindig tökéletes választás, és nincs ez másként a francia pedikűrrel sem.

Akárcsak a különböző mintákat, úgy a francia pedikűrt is jóval könnyebben elkészítheted saját magadnak, hiszen az ügyesebb kezedet használhatod végig.

Sablon segítségével is gyerekjáték lesz csodálatos körmöket varázsolnod, amik ráadásul tartósabbak is lesznek, hiszen kevésbé igénybevett területen helyezkednek el.

 

Szivárványszínek

A nyár megköveteli az élénk színeket, és ez különösen érvényesül akkor, ha a lábkörmeinkről van szó.

Még a legegyszerűbb pedikűrt is könnyű feldobni, ha színes mintákat rajzolsz rá.

Erre a célra használhatod a korábban említett technikákat, de az is izgalmas megoldás, ha bevetsz egy fogpiszkálót: rakd fel az alapszínt, majd mielőtt teljesen megszáradna, színes pöttyöket tegyél a körmeidre, végül egy irányba húzd őket, míg egészen elvékonyodnak.

 

Ombre

Az ombrét nem lehet megunni, és szerencsére otthon is könnyedén elkészítheted – ráadásul változatos formákban.

Ha egy-egy körmödön szeretnél színátmenetet, akkor ahhoz szükséged lesz egy kicsi szivacsra, amivel egymásba mosod a színeket.

Amennyiben nem tudsz ennyi időt áldozni a pedikűrre, van egy egyszerűbb megoldás: használd az egymással harmonizáló színeket egyesével a lábkörmeiden.

Természetesen fokozatosan halványítsd, vagy éppen sötétítsd az egymás mellett levő árnyalatokat.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást