A házi kedvencek az új gyerekek, a növények pedig az új házi kedvencek

A házi kedvencek az új gyerekek, a növények pedig az új házi kedvencek

Címlap / Életmód / Lélek / A házi kedvencek az új gyerekek, a növények pedig az új házi kedvencek / 2. oldal

A kertészkedés már túl nagy macera a növénytartóknak

A CraftJack által 2021 októberében végzett közvélemény-kutatás során több mint ezer szobanövény-tulajdonost kérdeztek meg növénytartási szokásaikról. Kíváncsiak voltak többek között arra, mennyit költenek az emberek növényekre, továbbá mennyire humanizálják a kedvenceiket. Az átlagéletkor 30 volt. 

A kutatás szerint a válaszadók kétharmada nem kertészkedik, hanem csak szobanövényeket vásárol, az indok pedig az, hogy azok könnyebben gondozhatóak. Ez nyomós érvnek bizonyult, ugyanis a legtöbb válaszadó hetente csupán öt percet szán a növényei gondozására.

Lényegében még ez is sok lehet, tekintve, hogy a pozsgás növények bizonyultak a legnépszerűbb szobanövényeknek az USA-ban, ezekről pedig köztudott, hogy vajmi kevés figyelmet igényelnek. Az indokok között szerepelt az elfogadható ár, a széles paletta, amiről lehet választani, továbbá az is, hogy nem foglalnak sok helyet. 

A kutatás szerint a fiatal felnőttek nagyobb valószínűséggel váltak „növényszülőkké” a világjárvány idején. A 40 év alatti válaszadók 63%-a állította, hogy szobanövényeinek száma a karanténok idején bővült. 

Mindez egyébként úgy tűnik, pozitív hatással van a megkérdezettekre, akiknek több mint 50%-a nyilatkozta, hogy a növények hozzájárultak a mentális egészségük megőrzéséhez.

További érdekesség, hogy az újdonsült szobanövény-szülők már másokat is az alapján rangsorolnak, hogy tartanak-e otthon növényeket. 35%-uk nyilatkozta, hogy nagyobb valószínűséggel érdeklődik egy olyan partner iránt, akinek vannak szobanövényei.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást