Neked milyen hajproblémád van? – Tudunk rá egy szuper pakolást!

Neked milyen hajproblémád van? – Tudunk rá egy szuper pakolást!

Címlap / Stílus / Haj / Neked milyen hajproblémád van? – Tudunk rá egy szuper pakolást!

Óriási sörény, királynői hajkorona, vagy egy rövid bubi, mindegy is, a lényeg az, hogy ápolt és egészséges legyen a hajad. Gondoltad volna, hogy már egy egyszerű, néhány összetevőből álló, házi hajpakolással sokat tehetsz az áhított cél eléréséért?

Ha nagyon száraz és töredezett a hajad – Tojás és méz

Ha töredezik a hajad, akkor táplálni kell, nincs mese. A mézet nemcsak ételek édesítésére vagy egy jó vajas-mézes kenyérhez használhatod, hanem a hajadra is rendkívüli a hatása. Kondicionálja a hajat, és még a hajnövekedést is serkenti. Óriási eredményt érhetsz el a nagyon száraz hajnál, ha két tojássárgájához hozzákeversz kb. két evőkanál mézet.

Ezt a tápláló elegyet vizes hajra vidd fel, majd keress magadnak egy jó könyvet, mert egy órán át a hajadon kell hagyni a pakolást. Ha extrém száraz és nagyon töredezett a hajad, akkor néha éjszakára is felteheted, reggel pedig lemosod. Érdemes az öblítővízhez egy kis almaecetet is keverni, hogy szép fényes legyen a hajad.

Calypso_art/istockphoto.com

Ha száraz és nehezen kezelhető a hajad – Banán, méz és sör

Elég bizarr kombinációnak hangzik, mégis csodát művel a hajjal ez a trió. Egy banánt turmixolj össze, majd adj hozzá három evőkanál folyékonyabb állagú mézet (pl. akác) és fél dl sört. Keverd jól össze, és az egészet vidd fel a hajadra. Masszírozd bele a hajba és a fejbőrbe is ezt a keveréket, majd hagyd rajta 20-30 percen át. Ha letelt az idő, mosd le egy kis vízzel a pakolást, majd öblítsd át az egész hajad sörrel. Ne sajnáld! Nem valami jó illatú, de nagyon jót tesz a hajnak. Az öblítés után langyos vízzel távolíts el minden maradványt a hajadból, és szárítsd meg a szokásos módon. Hosszú hajnál duplázd meg a mennyiségeket.

istockphoto

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»