Így hatnak az egészségi állapotunkra házi kedvenceink

Így hatnak az egészségi állapotunkra házi kedvenceink

Címlap / Életmód / Egészség / Így hatnak az egészségi állapotunkra házi kedvenceink

Felmérések bizonyítják, hogy akinek kisállata van, alacsonyabb a vérnyomása és a koleszterinszintje, hamarabb felgyógyul egy sebészeti beavatkozás után, valamint a kardiovaszkuláris betegségek esetében is csökkennek a kockázati tényezők. A szívinfarktuson átesett páciensek az infarktust követő egy évet jóval nagyobb eséllyel élik túl mint azok, akiknek nincs társállatuk. A házi kedvencek ráadásul csökkentik a stresszt, így erősítik az immunrendszert is.

A Bayer évek óta nyomon követi és támogatja az ember és állat közötti köteléket és azt, ahogyan ez a kapcsolat pozitív irányba képes befolyásolni fizikai, mentális, társadalmi és gazdasági jólétünket, egészségünket. A HABRI (Human Animal Bond Research Institute) közelmúltban közzétett tanulmánya kimutatja, hogy az emberre gyakorolt pozitív hatásai mellett a házi kedvencek az egyes országok egészségügyi rendszereire is jelentősen hatnak. A jelentés szerint az USA egészségügyi rendszere összesen évi 11,7 milliárd dollár (hozzávetőleg 3 300 milliárd forint) költségmegtakarítást köszönhet a kedvencként tartott társállatoknak. A tanulmány szerint a 132,8 millió amerikai társállattartó 60%-kal kevesebbszer jár orvoshoz, mint az, aki nem tart állatot.

A Bayer Hungária mai kerekasztal-beszélgetésén a téma szakértői rávilágítottak a társállatok emberre és az emberek társállatokra gyakorolt jótékony hatásaira – fókuszba állítva a felelősséget és a megelőzést. Az eseményen elhangzott: „A terápia mindig drágább, mint a prevenció – mind társállataink, mind az emberek esetében. Ezért fontos a tudatos, egészséges életmódra törekvés mindkét fél számára”.

A Bayer célja, hogy élettudományos innovációival megoldást nyújtson a globális problémákra is, hiszen a Föld egyre növekvő és öregedő népességének új és jobb gyógyszerekre és elegendő mennyiségű élelmiszerre van szüksége. Mindemellett az összehangolt és önsanyargatás nélküli életmódváltást javasolja, a mozgás és az étrend együttesét tekintve. A társállatot fajtájának megfelelően tartva pedig hosszabb távon és egészségesen élhet együtt ember és házi kedvence.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!