Dekor / Otthon

Hatalmas változást érhetsz el egy új színnel a fürdőszobában – Mutatjuk, hogyan!

Hatalmas változást érhetsz el egy új színnel a fürdőszobában – Mutatjuk, hogyan!

A fürdőnek nem feltétlenül kell csak klasszikus fehérnek vagy kéknek lennie – bármilyen meglepő, ebben a helyiségben is egészen nyugodtan kísérletezgethetsz a színekkel, akár még az élénkebbekkel is. Ha nem szeretnéd, hogy a fürdő legyen a legunalmasabb része a lakásnak, próbáld ki ezeket a tippeket!

Fesd le domináns színűre!

Egyértelmű, hogy ez a legegyszerűbb módja a fürdőszoba izgalmasabbá tételének – ne félj a színes faltól, elképesztően jól mutathat, ha kiválasztod a megfelelő árnyalatot!

Ilyenkor leginkább a fürdő méreteit kell figyelembe venned, hiszen nem mindegy, hogy egy aprócska helyiséget szeretnél feldobni, vagy van tered a kísérletezgetésre.

Előbbinél inkább a világos színek domináljanak, míg utóbbinál egészen nyugodtan bepróbálkozhatsz sötétebbekkel is!

 

Használj csak az egyik falnál színeket!

Ha nem akarod bevállalni, hogy az egész fürdőszobát élénkebbre fested, akkor válassz ki egy falat, ami a többi fehér színű mellett izgalmasabb árnyalatban fog pompázni.

Így a hangulatot is feldobod, ugyanakkor a biztonságos zónán belül maradsz, hiszen biztosan nem fog megtörténni, hogy túltolod az élénkséget.

 

Játssz a színes csempékkel!

Nem feltétlenül kell festésben gondolkodnod, csempék közül is választhatsz olyanokat, amelyek passzolnak a személyiségedhez és a lakás árnyalataihoz.

Ha nem szeretnél egyszínű fürdőszobát, válassz valamilyen mintás csempét, ami egy kis izgalmat visz a helyiségbe.

Egész nyugodtan engedd el a fantáziád, a csempék esetében nehezebb mellényúlni, mint a falfestésnél!

 

Színezz át csak egy használati tárgyat!

Ha találsz egy olyan tárgyat, ami elég nagy részt foglal el a fürdőből ahhoz, hogy megadja az alaphangulatot, már nyert ügyed van.

A legegyszerűbb, ha a fürdőkádat választod, hiszen ez egy olyan központi eleme a helyiségnek, ami biztos, hogy nem fog elveszni a többi között.

 

Válassz színes bútorzatot!

Ha a fürdőszoba-bútorod élénk színű, az anélkül adja meg a hangulatot, hogy túl hivalkodó vagy erőltetett lenne.

Itt aztán pláne csak a képzeleted szabhat határt a kreativitásodnak, hiszen a modern stílustól kezdve a rusztikuson át a ’80-as évek retrójáig bármilyen témában találsz élénk színeket.

 

Dobd fel a helyiséget a törölközőkkel!

Mi sem adja magát jobban – a színes törölközőket bármikor lecserélheted, ha megunod őket, és úgy adnak színt a helyiségnek, hogy mellette nem lesznek túl erősek az arányok.

Elengedheted a fantáziádat, hiszen ilyen apró részletben tényleg nem számít, milyen színt választasz – akár még a neon is belefér, ha ez megy a legjobban a stílusodhoz.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást