5+1 világsztár, aki sikeresen legyőzte a rákot

5+1 világsztár, aki sikeresen legyőzte a rákot

Címlap / Életmód / 5+1 világsztár, aki sikeresen legyőzte a rákot

Hugh Jackman

Mindannyiunk kedvenc wolverine-je 2013 óta küzd a bőrrákkal. Orrából basaliomát (carcinoma basocellulare) távolítottak el, ami egyébként Magyarországon a leggyakoribb malignus bőrdaganat, igaz, annak legkevésbé rosszindulatú formája.

A tumor leginkább a napfénynek tartósan kitett bőrterületeken alakul ki, ami Jackman otthonában, a napfényes Ausztráliában nem ritka. A szívtipró több műtéten is átesett és azóta számos interjúban is felhívta az emberek figyelmét a napfényvédelem fontosságára.

Jane Fonda

A 81 évesen is gyönyörű legendás színésznő a mai napig aktívan dolgozik és az egészség mintaképe. Ennek ellenére tavaly úgy jelent meg egy talkshow-ban, hogy kötés volt a száján és elmondta, hogy egy rákos daganatot távolítottak el ajkából.

„Azt hittem, begyógyul majd az interjú előtt, de sajnos nem így történt.” mondta.

A Fonda színészdinasztia egyik legnagyobb csillaga nem először nézett szembe a kórral, hiszen 2010-ben mellrákból gyógyult fel.

Ben Stiller

A Zoolander sztárja már öt éve gyógyultnak számít, hiszen szerencsésen felépült prosztata rákjából. Az 53 éves komikust 2014-ben műtötték és gyógyulását – remek orvosain kívül – annak tulajdonítja, hogy még egy korai stádiumban kapták el a betegséget.

Interjúkban azóta is többször beszélt arról, milyen fontosnak tartja, hogy a férfiak – akik hajlamosak félvállról venni a rákszűrést – rendszeresen járjanak tesztekre, hiszen ez kulcsfontosságú lehet a rák esetében.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást