Divat / Stílus

Használt ruhákért cserében új ruha?

Használt ruhákért cserében új ruha?

Idén februártól az egyik legnépszerűbb ruhákat árusító cég, a H&M világszerte hatalmas akcióba fogott: márkától és állapotától függetlenül visszaveszi a használt ruhákat és cserébe 15% kedvezményt biztosít vásárlóinak.

Rengeteg a felesleges holmi

Annak az elképesztő pazarlásnak, melyet társadalmunk folytat, bizony nyoma marad. Rengeteg felesleges terméket veszünk, nem ritkán a vásárolt áru nagy része is szemét (gondolj csak pl. a dobozos sajtra), s ezzel alaposan megterheljük a környezetünket. 
 
Nincs olyan nő, aki ne imádna öltözködni, de valószínűleg sokan idáig még bele sem gondoltak, hogy az újabb és újabb csinos ruhák mekkora terhet rónak a Föld vállára. 

A környezetvédelem oldalán

Ezt a problémát igyekszik most orvosolni a H&M, ugyanis biztosítja vásárlói számára, hogy a használt ruhákat visszaveszi és azokat – állapotuktól függetlenül – újrahasznosítható, vagy újra hordható formában ismételten forgalomba hozzák. 

Hogy működik?

Ha már meguntad a csereberélést a csajokkal, esetleg a nyakadon maradt néhány gönc, ami senkinek sem kellett, akkor zacskózd be a ruhákat, majd vidd el őket a választott H&M üzletbe!
Egy zacskó ruha leadása után egy 15%-os kedvezményre jogosító kupont kapsz, amit az üzletben egy darab termékre válthatsz be.

Mindenki jól jár

Nyilván nem vágna ilyesmibe az üzletlánc, ha nem érné meg neki, de fontos tudatosítani az emberekben, hogy a turkálók ellenére is minden évben több millió tonna ruha kerül a szeméttelepekre, holott azoknak csaknem 100%-uk újrafelhasználható lenne.

A hosszú távú cél

A végső cél nyilván az, hogy a potenciális vásárlójelöltek kihasználják a kedvezményt, illetve hogy a cég hasznot húzzon az újrafelhasználásból, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a meghirdetett, valós elképzelést sem, mely egy környezettudatosabb ruha-gazdálkodás ígér.

Gyerünk válogatni!

Nyakunkon a tavaszi ruhaszelektálás, és ha neked is halomban állnak a kidobni sajnált, ám már évek óta nem hordott gönceid a szekrényben, gondolj erre a lehetőségre is, hiszen amellett, hogy egyszerre ürül a gardróbod, nyomban meg is telhet új, tényleg tetszetős darabokkal. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást