Életmód / Ezotéria

Használod a benső erődet? Ha ez az X dolog igaz rád, akkor biztosan

Használod a benső erődet? Ha ez az X dolog igaz rád, akkor biztosan

A benső erő létezése bizonyított dolog, hiszen az általa birtokolt energiákat szabadítják fel – többek között – a különböző meditációs, vagy éppen harcművészeti ágban. De nem csak szakértők segíthetnek rábukkanni a mélyebben rejlő, ösztönös érzésekre, sokszor a körülmények automatikusan felszínre hozzák őket. Nekem például rengeteget segített ezen a téren az anyává válás, illetve az, hogy betöltöttem a harmincat. Ekkor tényleg minden eddigi eredményt, történést átgondoltam és jóval tudatosabbá váltam. De milyen jelek utalnak arra, hogy te is már legalább részben használod a benső erődet?

Türelmes vagy

A mai modern emberek szinte teljesen elfelejtettek türelmesnek lenni: mindent azonnal akarunk, már szinte nem is tudjuk, milyen megdolgozni a sikerért, vagy éppen egy áhított eredményért, tárgyért. Nehezünkre esik várakozni, ha valamiért tenni kell, akkor inkább legyintünk az egészre.

Mintha alapérdem lenne, hogy a fáradozásokat azonnal siker koronázza, vagy a befektetett energiák rögvest megtérülnek. Amennyiben használod a benső erődet, számodra a türelem magától értetődő.

Tisztában vagy vele, hogy nem hullik semmi sem az öledbe sőt, sokszor az a „gyanús” számodra, ha valami túl könnyen ment. Türelmes vagy a hétköznapokat illetően éppúgy, mint a nagyobb volumenű dolgokat tekintve.

A hangnemed nyugodt, jól átlátod az élethelyzeteket, a pillanatokat és pontosan tudod, hogy nincs hova kapkodnod – emiatt is keresik mások a társaságodat és ezért tudnak könnyen lecsillapodni melletted.

 

Könnyen meg tudod őrizni a hidegvéredet

Tisztában vagy azzal, hogy az idegeskedés, a folytonos aggodalom, vagy éppen a vitatkozás mind-mind rengeteg erőt vesz el tőled. Olyan energiákat kell mozgósítanod a mérgelődések közepette, amiket az életed egyéb részeiben sokkal jobban kamatoztatni tudnál.

Éppen ezért nem is fecsérled ilyesmire az idődet: gond nélkül meg tudod őrizni a hidegvéredet. Ez persze nem megy egyik napról a másikra, te is sokat tettél azért, hogy eljuss erre a szintre. Többek között tisztába kerültél a hiányosságaiddal és elfogadtad azokat, folyamatosan munkálkodsz a problémáid megoldásán és mindeközben állandóan figyeled saját magadat.

Ezek együttesen odáig vezetnek, hogy a hétköznapjaid nyugodtak, harmonikusak lettek: könnyedén kontrollálod saját magadat és gond nélkül irányítod a benső erődet.

 

A megérzéseidre hagyatkozol

Vannak, akik jobban, vannak, akik kevésbé hagyatkoznak a megérzéseikre: ha te használod a benső erődet, akkor azoknak a táborát erősíted, akik nem félnek ösztönösen dönteni. Akadnak olyanok, akik egyáltalán nem hisznek a megérzésekben, ők úgy vélik, csak metakommunikációs jelekből és racionális megfigyelésekből vonunk le következtetéseket.

Te azonban pontosan tudod, hogy az ösztönöket illetően ennél sokkal többről van szó, hiszen rendszeresen ráérzel olyan dolgokra, amik egyáltalán nem kézzel foghatóak, és lehetetlenség lett volna őket előre kitalálnod.

Ha megfelelően használod a benső erődet, akkor gyakorlatilag tökéletesek a megérzéseid. Már első ránézésre tudod, milyen ember az új ismerősöd, és szinte látod magad előtt, bizonyos szituációk hogyan fognak végbemenni.

Kicsik olyan, mintha valamennyire a jövődbe látnál, vagy legalábbis tisztába kerülnél azzal, mit várhatsz másoktól és bizonyos helyzetektől.

 

Töretlen a lelkesedésed

Amennyiben szabadjára engeded a benső erődet, úgy észreveheted, milyen sok erő és energia rejlik benned. Az fog feltűnni, hogy nagyobb az önbizalmad, hiszen pontosan látod, mennyi mindent el tudsz érni, milyen tartalmasan telnek a napjaid, ha nem gátolod semmivel a fejlődésedet.

Töretlen lelkesedéssel állsz a feladataid elé, és ezt a pozitív hozzáállást másokra is könnyedén ráragasztod.

Sokan talán meg is jegyzik, milyen optimistának, gondtalannak látnak, ami természetesen nem azt jelenti, hogy neked nincsenek gondjaid.

Csupán arra mutat rá, hogy te a kihívásokban is a lehetőséget, a továbblépést látod, és a megoldásokat keresed, hiszen az energiát nem másokból, de nem is a körülményekből meríted – saját magadból, a benső erődből táplálkozol.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást