Életmód / Lélek

Ezt a háromszavas mondatot sose lenne szabad kimondanod. Még magadban sem!

Ezt a háromszavas mondatot sose lenne szabad kimondanod. Még magadban sem!

„Sose változz meg”

– írják egymásnak a gyerekek az emlékkönyvekbe. Mondják egymásnak a friss szerelmesek. Az idős néni, akinek segítettél elvinni a táskáját, vagy a tanárod, aki megdicsért a szorgalmadért. Ez viszont tudat alatt könnyedén összezavarhat téged, és megnehezíti a fejlődésedet is. Pedig a változás valójában sokkal több pozitívumot hoz az életedbe, mint fordítva. A változás egyáltalán nem rossz dolog. Csak azért félünk tőle annyira, mert attól tartunk, hogy egy ismerősünk esetleg olyan irányba alakul át, ami számunkra már nem előnyös. Hogy ez egy barátság vagy egy párkapcsolat végét jelentené.

Tartunk tőle, mert ismeretlen számunkra, és kiszámíthatatlan. Mert kiléptet a komfortzónánkból, és váratlan eseményeket sodor elénk. Ezért mondjuk másoknak, hogy ne változzanak meg, és ezért szeretjük azt hinni, hogy az állandóság jó dolog.

Ahelyett, hogy azt mondanád másoknak, hogy sose változzanak meg, inkább támogasd őket. Motiváld őket arra, hogy megtegyék a szükséges lépéseket azért, hogy mindig fejlődjenek, és újabb, erősebb oldalukat ismerjék meg. Mert az élet épp arról szól, hogy képes vagy meglepni magad, és olyan oldalaidat megismerni, amelyek létezéséről nem is tudtál. De ehhez elengedhetetlen a saját változásod!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást