7 hangulatos dekorációs tipp szilveszterre

7 hangulatos dekorációs tipp szilveszterre

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 hangulatos dekorációs tipp szilveszterre

Otthon ünnepelsz a családoddal vagy a barátaiddal? Akár házibuli a program, akár egy csöndes, beszélgetős estét tervezel, mindannyian megérdemlitek, hogy hangulatosan feldíszített környezetben köszöntsétek az újévet!

Színek és fények

Szilveszterkor mindent szabad, de ez nem jelenti azt, hogy a lehető legtarkább dekoráció számít helyénvalónak. Ha szivárványos pompában érzed jól magad, akkor hajrá, viszont figyelj arra, hogy a színáradat ne csapjon át zavaró formába.
Válassz ki tehát 2-4 fő árnyalatot – jó, ha van köztük egy kontrasztpár, például piros és kék –, de a fekete, az ezüst és az arany is kiválóan mutat együtt! Gondoskodj a hangulatfényekről is, amely származhat minigyertyákból, karácsonyi égősorból, de ha táncos bulit szervezel, a villogó diszkófény is szuper választás!

Fújd fel a lufikat!

A lufik a szilveszteri hangulat elmaradhatatlan kellékei. A kiválasztott színsémának megfelelően szerezd be őket, aztán fújd fel őket levegő vagy hélium segítségével. A vendégeid számára apró ajándékokat is elrejthetsz a léggömbökben, ha ügyes vagy.
Amennyiben kisgyermek vagy háziállat is lesz a közeletekben, ügyelj rá, hogy a pukkanás minél kevésbé zavarja meg őket!

Készíts feliratot!

Ha a hozzád érkezők rögtön egy óriási BÚÉK vagy a 2013 transzparenssel találják szemben magukat, egyből átragad rájuk a hangulat. Vegyél egy óriási papírt, esetleg áldozz föl egy rojtosra kopott vászondarabot, és a kézügyességed bevetésével éld ki a kreatív hajlamaidat! Írj, hímezz, varrj vagy rajzolj bármit, ami illik az alkalomhoz.
Amennyiben elég nagy a rajzfelület, akár a vendégeid is hagyhatnak rajta üzenetet, így az estéről egy tárgyi emlék is marad.

Szerpentin és konfetti

Jól mutatnak, önfeledt érzés dobálni őket, ám takarításkor már közellenségek. Így hát szerencsés, ha csak olyan helyen szórsz szét ilyesmit, ahol könnyű porszívózni.
Később megköszönöd majd magadnak, ha a mennyiséget illetően nem szalad el veled a ló: egy tekercs szerpentin és egy kis zacskó konfetti bőven elég, amennyiben nem akarod négykézláb a padlót böngészve tölteni január elsejét.

Trombita és anyósnyelv

Egy kis hangoskodás nélkül nem szilveszter a szilveszter! Társasházban lakva azonban kénytelen vagy valamelyest szem előtt tartani a szomszédok érdekeit, tehát csak éjfél környékén álljatok neki a zajongás oroszlánrészének, és negyedórán belül fejezzétek is be.
Bár egymás ijesztgetése sosem megy ki a divatból, ha nagy hangerejű partikellékekről van szó, az éppen evő vagy ivó haverra frászt hozni ilyenkor sem érdemes.

Terített asztal

Az asztalt az elején kitalált színséma köré tervezd, és ünnepi étkészlet helyett inkább vegyél műanyag tányérokat és poharakat!
Bonyolult fogásokra ezúttal nincs szükség: a vendégeknek inkább apró szendvics, kockázott zöldség és gyümölcs, sütemény és olyan falat jusson, ami könnyed és finom. A kelt tésztában sült virsli például szuper szilveszteri vacsora, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

A megfelelő vendégek

Bár Fenyő Miklós biztosan azt tanácsolná, hogy csavard fel a szőnyeget, mi óva intünk a berendezés ideiglenes átalakításától, hacsak nem népes vendégsereget vársz szilveszter éjjel.
Minden bajnak elejét veheted, ha kizárólag olyanokat hívsz meg, akikről tudod, hogy problémamentesen viselkednek. Így tényleg a konfettik szedegetése lesz a legnagyobb gondod másnap reggel.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!