9 hangulatos dekoráció, amitől szebb az otthon töltött idő

9 hangulatos dekoráció, amitől szebb az otthon töltött idő

Címlap / Otthon / Dekor / 9 hangulatos dekoráció, amitől szebb az otthon töltött idő

Otthonunk kényelme egész létezésünkre kihat, ezért most néhány olyan kreatív lakberendezői megoldással szolgálunk, amivel hangulatosabbá tehetők a lakás különböző pontjai.

Művészkedés a táblafalon

Ha még mindig gyermeki rajongással vagy a táblák és a kréták iránt, akkor érdemes az egyik falat táblafestékkel bevonnod. Ebédlőbe vagy konyhába például ráírhatod az aktuális menüt vagy vásárlási listádat, így igazi éttermi hangulatot teremthetsz.
7 kreatív ötlet táblafestékkel való dekoráláshoz

Kis szekrény mindig kéznél

A kanapék és egyéb ülőalkalmatosságok mellé mindig helyezzünk valamilyen polcot vagy szekrényt, így az aktuális használati tárgyainkat ezen pihentethetjük.
A képen egy olcsó és egyszerű szekrényt láthatunk, amely fehér színével dekoratívan egészíti ki az üde zöld környezetet.

Nagyi konyhája-hangulat

A babos viaszosvászon terítőről, terpeszlábú székről, hímzett falvédőről és a kis piros vízforralóról nosztalgikus hangulata támad az embernek. 
A már kopott bútorok és fémedények őszinte egyszerűségükkel képviselik a régi élet békéjét. Egy ilyen konyhában mindig jóleső érzés főzni, beszélgetni és a kályha tüzénél melegedni.

Ágynemű-varázs

Életünk egyharmadát alvással töltjük el, ezért egy jó ágyneműre kiadott pénz nem számít pazarlásnak.
A természetes, testbarát anyagon kívül olyan textíliákat válasszunk, amelyek színükkel és stílusukkal nyugtatóan hatnak ránk.

Egy kádnyi luxus és kényelem

Egy lakás nemcsak a hálószobában kell kényelmes legyen, de a fürdőszobában is szükséges valami, ami kényeztet és elkápráztat.
Ez a mozaikkal körberakott pezsgőfürdős kád különleges csap- és tusolószerkezetével a modern világ minden fürdőzési kényelmét biztosítja.

Sikkes dolgozósarok

A legjobb munka sem élvezet, ha siralmas körülmények közt műveljük. Ez a stílusos dolgozórész kis helyigényű, mégis otthonos dolgozó-univerzumot alkot.
A fehér polcok szellőssé, a mappák és a dísztárgyak színei pedig vidámmá teszik ezt a kreatív sarkat.

Mennyei fehér

Sokan szeretik ha a lakásban az abszolút fehér dominál, mégis tartanak tőle, hisz a kórházra vagy a túlzott egyszerűségre emlékeztet.
Ha azonban egy kellemes pasztell színnel feldobjuk, máris lenyűgöző hatást érhetünk el. Ebben a pihenősarokban például halvány türkizkék textíliákkal lett finomítva az összkép.

Stílusos iroda otthoni légkörben

A dolgozószobák gyakran túl zsúfoltak és komorak, nem csoda, ha a lakója is stresszes és lehangolt. Törekedjünk ezért kényelmessé (de nem túl kényelmessé, hiszen mégis csak a munka a cél) és barátságossá tenni néhány apró praktikával.
Jó példa erre az a komoly, klasszikus iroda, minőségi fa bútorokkal, amelynek meleg mediterrán stílust adnak a fonott székek és a bambusz díszek.

Bárszék új funkcióban

Soha nem ültök a bárszékeken, pedig olyan nagy lelkesedéssel vásároltátok meg valamikor? Akkor ideje új funkciót adni ezeknek az amúgy is kényelmetlen, kicsit sem otthonos ülőkéknek. 
Kiváló például virágtartónak, polcnak, újságtartónak vagy macskafekhelynek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást