Halas tészta aszalt paradicsommal és bazsalikommal

Halas tészta aszalt paradicsommal és bazsalikommal

Címlap / Életmód / Receptek / Halas tészta aszalt paradicsommal és bazsalikommal

Az olasz konyha kedvelői percek alatt finom és egészséges ebédet vagy vacsorát üthetnek össze egyetlen doboz halkonzerv meg egy kis tészta segítségével. Receptünk különlegességét ezúttal az aszalt paradicsom és a friss bazsalikomlevél páratlanul összeillő aromája adja, mely remekül kiegészíti a kiválasztott tonhal, szardínia vagy hering ízét.

Hozzávalók:   40 dkg durumtészta 1 doboz olajos halkonzerv ízlés szerint 5-6 aszalt paradicsom 1 közepes fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű 2 dl főzőtejszín reszelt parmezán, bazsalikomlevél   Elkészítés:   A durumtésztát fogkeményre főzzük. Közben a halkonzerv olaját serpenyőbe öntjük. Megdinszteljük benne apróra vágott vöröshagymánkat, felkarikázott fokhagymánkat. Az aszalt paradicsomot negyedelve helyezzük a serpenyőbe, rátesszük a haldarabokat – tonhal, szardínia vagy hering egyaránt megfelel ehhez az ételhez. Sózzuk, borsozzuk. Szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük. 2 dl tejszínnel felengedjük és összefőzzük. Összekeverjük a kifőtt durumtésztával. Reszelt parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!