VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Hozzávalók: 40 dkg durumtészta 1 doboz olajos halkonzerv ízlés szerint 5-6 aszalt paradicsom 1 közepes fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű 2 dl főzőtejszín reszelt parmezán, bazsalikomlevél Elkészítés: A durumtésztát fogkeményre főzzük. Közben a halkonzerv olaját serpenyőbe öntjük. Megdinszteljük benne apróra vágott vöröshagymánkat, felkarikázott fokhagymánkat. Az aszalt paradicsomot negyedelve helyezzük a serpenyőbe, rátesszük a haldarabokat – tonhal, szardínia vagy hering egyaránt megfelel ehhez az ételhez. Sózzuk, borsozzuk. Szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük. 2 dl tejszínnel felengedjük és összefőzzük. Összekeverjük a kifőtt durumtésztával. Reszelt parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk.