Halas tészta aszalt paradicsommal és bazsalikommal

Címlap / Életmód / Receptek / Halas tészta aszalt paradicsommal és bazsalikommal

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Az olasz konyha kedvelői percek alatt finom és egészséges ebédet vagy vacsorát üthetnek össze egyetlen doboz halkonzerv meg egy kis tészta segítségével. Receptünk különlegességét ezúttal az aszalt paradicsom és a friss bazsalikomlevél páratlanul összeillő aromája adja, mely remekül kiegészíti a kiválasztott tonhal, szardínia vagy hering ízét.

Hozzávalók:   40 dkg durumtészta 1 doboz olajos halkonzerv ízlés szerint 5-6 aszalt paradicsom 1 közepes fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű 2 dl főzőtejszín reszelt parmezán, bazsalikomlevél   Elkészítés:   A durumtésztát fogkeményre főzzük. Közben a halkonzerv olaját serpenyőbe öntjük. Megdinszteljük benne apróra vágott vöröshagymánkat, felkarikázott fokhagymánkat. Az aszalt paradicsomot negyedelve helyezzük a serpenyőbe, rátesszük a haldarabokat – tonhal, szardínia vagy hering egyaránt megfelel ehhez az ételhez. Sózzuk, borsozzuk. Szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük. 2 dl tejszínnel felengedjük és összefőzzük. Összekeverjük a kifőtt durumtésztával. Reszelt parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!