A hajhullás 3 leggyakoribb oka – sok nő küzd vele

A hajhullás 3 leggyakoribb oka – sok nő küzd vele

Címlap / Stílus / Haj / A hajhullás 3 leggyakoribb oka – sok nő küzd vele

Úgy érezzük, egyre több kósza hajszálat találunk a lakásban és egyre több hajunk hullik hajmosás közben is? Nem vagyunk egyedül a problémával! Szakértő segítségét kértük a témában.

Attól, hogy egy picivel több hajunk hullik, még nem kell teljesen kétségbe esni, azonban van az a pont, amikor már muszáj megvizsgálnunk, hogy mi lehet a gond, honnan eredhet a probléma. Ugyanis a haj hullása egy jelzés számunkra, hogy a szervezetünk kicsit felborult, ezért foglalkozni kell vele.

Ternyák Kata, az Imagine Szépségszalon tulajdonosa és fodrásza azt mondja, van egy határ, ameddig még otthon is kezelhetjük a problémát, azon túl azonban érdemes doktorhoz fordulni, hiszen ez más egészségügyi gondot is rejthet a háttérben. 

„Napi 100 szál feletti mennyiségnél már beszélhetünk kóros hajhullásról, ez az a pont, amikor már valószínű nem lesz elég bevetni a vitaminokat vagy otthoni praktikákat, tehát itt már érdemes orvoshoz fordulni”

– magyarázza a szakember.

De nézzük csak meg, mi is okozhatja a hajhullást és hogyan tudjuk megállítani a különböző okokra visszavezethető panaszokat? 

Évszakváltás

Biztos Te is tapasztaltad már, hogy ahogy a levelek, úgy a hajunk is elkezd kicsit hullani az ősz folyamán. A szakértő szerencsére ezzel kapcsolatban megnyugtatott minket, azt mondja, ez valahol természetes és a legtöbben érintettek vagyunk ebben a kategóriában. 

„A férfiak és a nők egyaránt érintettek az évszakváltás során jelentkező hajhullás kapcsán. Tavasszal és ősszel is tapasztalhatunk kicsit nagyobb mennyiségben hajvesztést, de nem kell megijedni, ez vitaminokkal orvosolható” – magyarázza Kata.

Hajkefe egyenes hajra
istockphoto

Hormonális zavarok

A hormonális változások az életünkhöz tartoznak, ezzel pedig sok esetben kéz a kézben jár a hajhullás is. És bár a férfiak kevéssé érintettek ebben a csoportban, a bennük zajló hormonális zavarok is okozhatnak ilyen problémát. 

Akár már kamaszként, kiskamaszként is tapasztalhatunk hajhullást, ugyanis a túlcsorduló hormonok nemcsak a pattanásokért felelősek. De a nők esetében ide tartozik a terhesség alatt és utána tapasztalható hajvesztés is.

Ilyenkor a női test hormonháztartása teljesen átalakul, viszont szerencsére nagyon gyors a regenerálódás is. Az, hogy az elvesztett mennyiség milyen gyorsan nő vissza, a hajnövekedési ciklusunktól is függ, amit meg lehet támogatni például kifejezetten a hajnövekedést segítő termékekkel is” – magyarázza Ternyák Kata. Többek között egyébként ide tartozik a menopauza során tapasztalható hajhullás is, ami a csökkenő ösztrogénnek „köszönhető”. 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»