VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A sushi a leghíresebb hagyományos japán étel. Fő összetevője az ecetes rizs és nyers töltelék, legnépszerűbb töltelékei a tenger gyümölcsei, lazac, gomba, tojás vagy zöldségek. A töltelékek átlalában nyersek, de lehetnek főttek vagy pácoltak is.
Különböző sushi típusok léteznek, ezek közül is a leghagyományosabb a maki (tekercs). A sushit nori lapon göngyölik. Először is a sushi rizst kell elkészítenünk, ez a legnehezebb része a receptnek, ezen áll vagy bukik a sushi sikeressége. Ha nem elég ragadós, széthullik, ha túl ragadós vagy túlfőtt, akkor nem az igazi.
Hozzávalók a rizshez:
– 630 g japán rizs
– 0,8 liter víz
– 8 ml rizsecet
– 3 evőkanál cukor
– 1 kiskanál só
Elkészítése: