A gyümölcs szezonális élelmiszer, amelynek bizonyos fajtái csak adott időszakokban érhetők el eredeti, intenzív, mennyei ízükben. A tavasz és a nyár például tele van friss bogyós gyümölcsökkel és csonthéjasokkal, ősszel és a hideg téli szezonban pedig nincs hiány almából és körtéből. De mi van akkor, ha a legnagyobb mínuszok alatt édes őszibarackra vagy málnára vágyunk, a tomboló nyár közepette pedig majd megveszünk egy jó szilváért?
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Mint mindent, ezt a helyzetet is könnyedén meg lehet oldani, a válasz a fagyasztott gyümölcsökben rejlik. A legjobb, ha a fagyasztónkban mindig van kéznél egy adag ízletes, fagyasztott gyümölcs. Ha éppen olyan finomságra vágyunk, ami nem olyan édes és ízletes, csak előkapjuk a frigóból, és már élvezhetjük is. De mi a titka a jó gyümölcs fagyasztásnak?
Az alapos előkészület nagyon fontos
Először is lényeges szem előtt tartani, hogy ahogy a friss gyümölcsöt is megmossuk fogyasztás előtt, úgy a fagyasztásra szánt finomságokat is alaposan meg kell tisztítani, mielőtt a hidegre kerülnek. Mossuk meg a gyümölcsöket alaposan. Annak érdekében, hogy ne tapadjanak össze a tároló dobozban, tegyük ki egy szalvétára vagy papírtörlőre őket, hogy minden felesleges vízcsepp felszáradjon róluk. Ezután kezdjünk csak neki az elrakásuknak.
A kisebb szemű gyümölcsöket pl. ribizli, málna, eper értelemszerűen egybe tegyük el, ám a nagyobb darabokat pl. alma, körte, barack érdemes felkockázva vagy felcsíkozva a frigóba tenni, mindezt azonban előzze meg a magozás folyamata.
