Divat / Stílus

Így győzd le a táskádban uralkodó káoszt

Így győzd le a táskádban uralkodó káoszt

Őszintén, te mikor takarítottad ki utoljára a táskádat? Nem csak arra gondolunk, hogy esetleg letörölgetted, kimostad, hanem amikor úgy istenigazából rendet raktál benne… Ha már nem is emlékszel rá, akkor itt az ideje, hogy legyőzd a káoszt.

Pakolj ki mindent!

A táskádban akkor fogsz tudni rendet rakni, ha először mindent kiborítasz belőle. Bizonyára jelentős részét így is úgyis visszapakolod majd, de ha csak tessék-lássék kiveszel néhány holmit, az még nem rendrakás. 
Ráadásul bizonyos idő eltelte után az apró szemétdarabkák és a morzsák hajlamosan felhalmozódni, s ezektől ismét csak egy alapos kirázással tudsz megszabadulni.

Szelektálj!

A nők mindig praktikusan gondolkodnak és szeretnek vészhelyetekre felkészülni, de ha el sem hagyod a várost, teljesen felesleges egy komplett varrókészletet magadnál cipelned.
Ha nem vagy náthás, a teljes csomag papír zsebkendőre sincs szükséged, ahogy a kézkrémből is felesleges minden nap a nagy kiszerelést magaddal vinned. 
Gondolkozz logikusan és a praktikus pakolás ne azt jelentse, hogy elmehetnél akár egy túlélőtáborba is.

Mindenből csak egy

Sokan nem is azért nem boldogulnak a táskájukkal, mert mindenre szeretnének felkészülni, hanem mert egy-egy holmiból túl sokat pakolnak be.

Értelmetlen két szempillaspirált magaddal cipelni, hiszen valószínűleg egyet is csak nagy ritkán használsz napközben, sőt, az intim higiéniához tartozó termékekből sem kell egy egész csomaggal cipelni. 

Főleg nem akkor, ha már 15 éve rendszeres a ciklusod. Persze tarts magadnál a legfontosabb dolgokból, de a váratlan helyzetekre elég legfeljebb egy mindenből.

Nézd meg a dátumokat!

Ha régen raktál rendet a táskádban, és jellemző rád, hogy nagy kiszerelésű termékekkel szaladgálsz, akkor meg kell nézned, hogy ezeknek a kenceficéknek mikor jár le a szavatosságuk.
Amennyiben lejárt terméket használsz, könnyen allergiás reakció léphet fel, de legalábbis eltömítheti a pórusaidat, pattanásokat generálva.
Bár a nagy kiszerelés sokszor tényleg kedvezőbb, ha nem használod el záros időn belül, éppúgy pénzkidobás.

Pici neszesszer

Sokat segít a rendszerezésben, ha vásárolsz egy kisebb neszesszert, amibe mindig beteheted a fontosabb krémeket, sminktermékeket.
Így ezek a kiegészítők nem tűnnek el a táska mélyén, nem kell őket keresgélni, egyúttal garantáltan nem kennek össze semmit a táskádban. 
Sőt, ha a szórakozóhelyen szeretnéd felfrissíteni magadat, bőven elég, ha csak ezt veszed elő, a táskádat rögtön vissza tudod cipzárazni, és biztonságos helyre teheted.

Csak azt vidd, amit muszáj!

Nem csupán kényelmi szempont, hogy mi mindent pakolsz a táskádba, ugyanis ezek az óriási kiegészítők nagyon megterhelik a gerincet, és aszimmetrikus tartást okoznak.

Ezért is nagyon fontos, hogy tényleg átgondoltan pakolj, és próbálj kiskapukat keresni.

Pl. amit a kocsiban is tarthatsz, mert nincs rá mindig szükséged, azt hagyd ott nyugodtan. A munkahelyeden ugyancsak ottmaradhat néhány holmid…

Válassz praktikusan táskát!

Végül, de nem utolsó sorban a káosz legyőzésén rengeteget segít, ha praktikus táskát választasz. Ez azt jelenti, hogy az adott darabban sok eldugott zseb található, illetve legalább két rekeszes.

Így máris külön tudod választani a magánéleti holmijaidat, és azokat, amik a munkába kellenek.
A sok apró zseb segít biztonságosan elhelyezni az értékeidet és azt is biztosítja, hogy a legfontosabbak nem fognak egymással összekeveredni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást