Ha ettél már gyorséttermes sült krumplit, szinte biztos, hogy te is elgondolkoztál már azon, miért lehet olyan finom. Amikor viszont otthon próbáltad elkészíteni, azon kaptad magad, hogy sem az íze, sem a minősége nem olyan, mint a gyorséttermekben? Ennek bizony komoly oka van. Ha viszont megtudod, mi a gyorséttermes sült krumpli titka, sokkal közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy te is hasonlóan finomat készíts.
Bár otthon gyorsan készíthetsz sült krumplit sütőben vagy légsütőben is, tényleg van valami különleges abban, ha gyorsétteremben vásárolt sült krumplit eszel. Kívül ropogós, belül tökéletesen krémes, a titka pedig természetesen több összetevőből áll, de a legfontosabb mégsem az, amire gondolnál: nem attól lesz igazán különleges, hogyan, milyen ízesítőkkel van fűszerezve, hanem attól a módszertől, ahogyan sütik.
2/4 A burgonya és az olaj típusa sem mindegy
A magas keményítőtartalmú burgonyák sűrűbbek és alacsonyabb nedvességtartalommal rendelkeznek, mint a viaszosabb burgonyák, amitől ideálisak lesznek a sütéshez. Ha friss krumplit vásárolsz, akkor érdemes legalább néhány hétre a pincébe tenned, hogy öregedjen, és csak azután süss belőle sült krumplit. A burgonyában található cukrokkal és keményítőkkel ugyanis varázslatos dolog történik az öregedés során, ami ropogósabb sült krumplit eredményez. A sütésnél pedig a legfontosabb, hogy semleges, magas füstpontú olajat, például finomított földimogyoró- vagy repceolajat használj.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!