Kétségtelen, hogy a kifőtt tészta és a paradicsom együtt egy igazi álomcsapatot alkotnak, és éppen ezért kerülnek olyan gyakran együtt a tányérainkra. Ha viszont te is úgy érzed, hogy néha kilépnél a komfortzónádból, és más zöldségeknek is esélyt adnál, akkor ezzel az öt tésztaszósszal biztosan nem fogsz mellé. Az már pedig csak a ráadás, hogy mindegyik maximum fél órán belül elkészül.
2/5 Csípős medvehagymaszósz
A kellemesen fűszeres illatú medvehagyma az igazi tavasz egyik első hírnöke, és kiváló tésztaszószt is készíthetsz belőle. Ha egy igazán egyedi ízélményt keresel, akkor egy különleges, csípős fűszerezéssel mindenképpen megéri elkészítened. 500 g tésztához moss meg 500 g medvehagymát, vágd apróbb darabokra, és tedd félre. Egy serpenyőben olaj nélkül piríts meg 200 g fenyőmagot.
Reszelj le 100 g pecorino sajtot, majd a fenyőmagokkal együtt tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd össze. Adj hozzá 100 ml olívaolajat, 2 teáskanál sót, és fokozatosan adagod bele a medvehagymát. Közben vigyázz, hogy a massza ne legyen túl meleg, mert hamar keserűvé teheti a medvehagymát. Ízlés szerint ízesítheted még sóval vagy borssal, és el is készült a pikáns medvehagymaszósz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!