Ha te is azon szerencsések közé tartozol, akik a hosszúhétvégén nem dolgoznak, akkor minden bizonnyal te is szívesen töltenéd ezt az időszakot pihenéssel. A valóságban viszont jól tudjuk, hogy ez sokszor nem igazán tűnik kivitelezhetőnek. Valószínűleg marad takarítani való, nem ártana elindítani a mosógépet, de a tegnap megszáradt ruhák még leszedésre várnak, ismét lejárt a mosogatógép, és persze főzni sem ártana.
Ha neked is ismerősek ezek a sokszor végeláthatatlannak tűnő programok, akkor itt az ideje, hogy végre felszabadítsd magad, és legalább az ebéddel időt takaríts meg. Mert akkor is lehet boldog a család, ha nem hosszú órákon át főtt húsleves és friss rántott hús kerül az asztalra kétféle körettel, te pedig ha nem hajtod túl magad a konyhában, nagyobb eséllyel pihenheted ki magad a következő hét kezdete előtt. De hogy milyen ételeket is érdemes készítened ennek érdekében?
1/5 Baconos-sajtos csirkecombok
Ha egy finom, laktató főtt ételt szeretnél az asztalra tenni, de közben legszívesebben csak pár percet töltenél a konyhában, akkor mindig tarts otthon csirkecombot, bacont és sajtot! Ha előveszel egy hőálló tálat, kibéleled baconnel, rápakolsz befűszerezett csirkecombokat, letakarod alufóliával, akkor pár perc alatt már kapsz is egy ételt, ami egy órára mehet a sütőbe.
Ha letelt az egy óra, „takard be” sajtszeletekkel vagy szórd meg reszelt sajttal, ha pedig rápirult, gyakorlatilag már el is készültél. Ízlés szerint az elején az krumpliszeleteket vagy zöldségeket is tehetsz a tepsibe, és máris lesz köreted is.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 Sütőben sült hekk
Ha serpenyőben, főként bő olajban sütünk különféle ételeket, akkor könnyen elég nagy káosz alakulhat ki a konyhánkban. Ha ezt te is szeretnéd elkerülni, és nem szívesen töltenéd a napodat a mindenfelé kifröccsent olaj feltakarításával, de szívesen ennél ropogós ételeket, akkor vess be egy hőálló tálat és használd a sütőt!
Hamar ízletes ebéd készülhet például úgy, ha beirdalsz és besózol egy zacskónyi hekket (bármilyen egyéb halfilé is lehet), majd paprikás lisztbe forgatod. Ezután mehet is a hőálló tálba, némi olívaolajjal meglocsolva és egy alufóliával lefedve pedig kezdheted is megsütni. Amikor a bevágások már szépen látszanak, le is veheted az alufóliát, egy kicsit piríthatod a halat, majd kész is a finom, ropogós hekk.