Ha te is azon szerencsések közé tartozol, akik a hosszúhétvégén nem dolgoznak, akkor minden bizonnyal te is szívesen töltenéd ezt az időszakot pihenéssel. A valóságban viszont jól tudjuk, hogy ez sokszor nem igazán tűnik kivitelezhetőnek. Valószínűleg marad takarítani való, nem ártana elindítani a mosógépet, de a tegnap megszáradt ruhák még leszedésre várnak, ismét lejárt a mosogatógép, és persze főzni sem ártana.
Ha neked is ismerősek ezek a sokszor végeláthatatlannak tűnő programok, akkor itt az ideje, hogy végre felszabadítsd magad, és legalább az ebéddel időt takaríts meg. Mert akkor is lehet boldog a család, ha nem hosszú órákon át főtt húsleves és friss rántott hús kerül az asztalra kétféle körettel, te pedig ha nem hajtod túl magad a konyhában, nagyobb eséllyel pihenheted ki magad a következő hét kezdete előtt. De hogy milyen ételeket is érdemes készítened ennek érdekében?
2/5 Sütőben sült hekk
Ha serpenyőben, főként bő olajban sütünk különféle ételeket, akkor könnyen elég nagy káosz alakulhat ki a konyhánkban. Ha ezt te is szeretnéd elkerülni, és nem szívesen töltenéd a napodat a mindenfelé kifröccsent olaj feltakarításával, de szívesen ennél ropogós ételeket, akkor vess be egy hőálló tálat és használd a sütőt!
Hamar ízletes ebéd készülhet például úgy, ha beirdalsz és besózol egy zacskónyi hekket (bármilyen egyéb halfilé is lehet), majd paprikás lisztbe forgatod. Ezután mehet is a hőálló tálba, némi olívaolajjal meglocsolva és egy alufóliával lefedve pedig kezdheted is megsütni. Amikor a bevágások már szépen látszanak, le is veheted az alufóliát, egy kicsit piríthatod a halat, majd kész is a finom, ropogós hekk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!