6 gyönyörű smink Halloweenra – Buliba és jelmezhez is

6 gyönyörű smink Halloweenra – Buliba és jelmezhez is

Címlap / Stílus / Arc / 6 gyönyörű smink Halloweenra – Buliba és jelmezhez is

Halloweenkor mindenki kicsit kirúghat a hámból: jelmezt ölteni eleve mókás dolog, de ilyenkor még az olyan hajmeresztő ötletek is beleférnek, amelyeket Farsangkor mondjuk nem mernél bevállalni. Ha szívesen játszol a sminkeddel is, akkor mutatunk néhány különleges ötletet, amelyet Halloweenkor kipróbálhatsz, akár jelmezben, akár a legjobb partiruhádban érkezel a buliba.

Gót királynő

Ennek a sminknek az ízét a sötét és világos árnyalatok kontrasztja adja.

Egy merész, fekete rúzs nem feltétlenül jó választás az év többi napján, de most remekül illik a hangulathoz, és vérfagyasztóan dögös lehet.

Mindenképpen világos, már majdnem fehér púdert használj az alapozód fölé, és jól dolgozd el, mert ennek a sminknek a tiszta bőr az alapja.

A járomcsontodat egy leheletnyi bronzosítóval teheted még drámaibbá, a füstős szemek pedig remekül illenek a fekete rúzshoz.

Az i-re a pontot a műszempilla teszi fel, de ne használj egy teljes csomagot, csak a szálas változat néhány tincsét tedd a szemeid sarkába.

Szexi boszorkány

A boszorkány kosztüm népszerű választás Halloweenkor, de a boszorkányos jegyek a kiegészítőidben és a sminkedben akkor is megjelenhetnek, ha jelmez nélkül érkezel, csak az ünnepi hangulatot szeretnéd fokozni egy kicsit.

Ne ragadj le a sötét színeknél, elég, ha ezek a kiegészítőidben megjelennek.

A hatást még drámaibbá teszi, ha ehhez ártatlan, mégis mágikus hatású sminket készítesz.

A rózsás ajkak akár egy natúr smink részei is lehetnének, de a szépen eldolgozott, nagy adag pirosító már kicsit merészebb, a szemeken pedig nyugodtan elengedheted a fantáziádat.

A kék, a lila vagy a zöld színek egy sötétebb kontúrral a szemed körül nem tűnnek ijesztőnek, mégis bizsergetően nyugtalanító hatást kelthetnek.

A gyönyörű vámpír

Akár elegáns vámpír, akár egy arisztokrata szelleme szeretnél lenni, vagy csak drámaian dögös sminket keresel Halloweenra, ezzel a klasszikussal nem lőhetsz mellé.

Egyszerű, a megszokottnál kicsit világosabb alappal kezdj, és mindenképpen használj korrektort a szemed alá is, mert a sötétebb sminkkel karikásabbnak tűnhet a szemed, ezt pedig nem szeretnénk.

A vörös rúzst ecsettel vidd fel, hogy tökéletesen kitöltsd az ajkaidat, de sehol se haladj túl a vonalukon.

A szemhéjra csak természetes árnyalatú, barna, esetleg egy kevés arany színű, de ne feltűnő smink kerüljön, és ebből vigyél az alsó szempillák tövére is.

Végül egy szabályos tusvonallal és egy erős szempillaspirállal koronázd meg a sminket. Ne feledkezz meg a szemöldöködről sem, ha kell, erősítsd meg egy barna ceruzával.

A keleti boszorkány

Ki gondolta volna, hogy a zöld szín ennyire szexis lehet a bőrödön?

Pedig az Ózból ismert gonosz, a keleti boszorkány a filmbeli karakterrel ellentétben nagyon is szexis lehet.

A lényeg, hogy a sötétebb és a világosabb zöld árnyalattal ugyanúgy játssz, mint ahogyan a sötétebb és világosabb alapozóval szoktál árnyékolni.

A szemeket elég egy vékony tusvonallal és szempillaspirállal kiemelni, az ajkaidra viszont mindenképpen válassz egy erős árnyalatú rúzst, hiszen ez kelti majd életre a sminkedet, és ez teszi dögössé a zöldre festett arcot.

Varázslatos szempillák

Ha nem szeretnél sokat vacakolni a sminkeddel, mégis kipróbálnál valami különlegeset Halloweenkor, akkor készíts egy egyszerű, natúr sminket, amit különleges műszempillákkal teszel egyedivé.

Bátran használj tollakat, flittereket, ma már a nagyobb bizsuboltokban is széles választékban találsz egyszer használatos műszempillákat.

Ha a szempillákat stílusban a jelmezedhez passzintod, angyalként, tündérként, vagy bármi más, földöntúli jelenségként megjelenhetsz, de egy ilyen smink remekül illik az alkalomhoz akkor is, ha nem öltesz jelmezt.

Ijesztő zombi

Ha nem félsz bevállalni egy valamivel drámaibb és sötétebb sminket, és a sminkecsetet is elég ügyesen forgatod, akkor ezt az ijesztőbb zombi makeupot is bevállalhatod.

Az alapot természetesen itt is a falfehér bőrszín jelenti, a járomcsontod alá felvitt bronzosítóval pedig drámaibbá teheted a vonásaidat.

A füstös szemeket ne túl erős színekkel készítsd, azokat hagyd meg az ajkaidra, és a néhány határozott mozdulattal felfestett sebhelyekre.

Az egyik szem köré felvitt sötétebb smink szintén egy sebhelyet jelképezhet, de ezzel csak akkor próbálkozz, ha valóban rutinosan forgatod a szemceruzát, különben elronthatod vele az egész összhatást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást