7 gyönyörű kívánság átadási ötlet az esküvőre

7 gyönyörű kívánság átadási ötlet az esküvőre

Címlap / Szerelem / Esküvő / 7 gyönyörű kívánság átadási ötlet az esküvőre

Az esküvők egyik megható pillanata, amikor a vendégek a legszebb gondolataikat és kívánságaikat adják át az ifjú párnak. Egy kis kreativitással emlékezetessé tehetünk minden egyes gyönyörű gondolatot a jegyeseknek.

Kívánságlámpás

A lámpást bizonyára mindenki ismeri, ha máshonnan nem, akkor az Aranyhaj című, nemrégen megjelent meséből. Lényege, hogy egy papírból készült „lufit” eresztünk a magasba. A lámpás azért emelkedik, mert az alján egy rögzített éghető anyag van, melyet meg kell gyújtani, és a felszálló hő már teszi is a dolgát. Ráadásul gyönyörűen megvilágítja a papírsátrat is.
A kívánságokat írjuk a „lufira” és eresszük el őket. Fontos, hogy este még látványosabb az eregetés, valamint lehetőleg szélcsendben alkalmazzuk ezt a megoldást, nehogy meggyulladjon a lampion, és esetleg balesetet okozzon. Ha azonban az idő is engedi, és az este is leszállt, akkor a 20-30, vagy több lámpás tánca az éjszakai égbolton utánozhatatlan látvány lesz.

Lufiposta

Szeles időben is megoldható, ha lufipostát eregetünk. Ennek lényege, hogy héliummal töltött lufikat hozunk, melyek alján a madzag hosszabbra van hagyva. A kívánságokat egy – egy papírra írjuk fel, és rögzítsük azokat a lufikhoz.
Ezután mindenki fogjon egy ballont és egy nyílt területről, egyszerre eresszük őket a magasba, hogy vigyék szerte a kéréseinket, melyekkel az ifjú párt éltetjük.

Gyertya

Kérjük meg a meghívottakat, hogy mindenki vegyen egy vastagabb szál gyertyát, és írja rá a jókívánságait, lehetőleg úgy, hogy az látszódjon (erre ideális lehet a temperafesték, színes gyertyánál hibajavító, esetleg egy felforrósított eszközzel belekarcolhatjuk, így az írás szélei feketés színt kapnak).
A nagy napra mindenki hozza magával a gyertyát, és helyezzék el a templomban úgy, hogy látható és hangulatos legyen, majd gyújtsák is meg a szálakat. Amikor a jegyesek bevonulnak, akkor nem csak a hangulatvilágítás lesz meg, hanem a jókívánságok is a levegőben fognak úszni.

Origami

A kívánságainkat írjuk egy kisebb papírra, és hajtogassunk belőle madarat, hajót, vagy bármi olyan dolgot, aminek az eredetije úszik.
A vacsorán tegyünk néhány széles, vízzel teli üvegtálat az egyik asztalra, és a vendégek ebbe tegyék az úszó jókívánságokat. Romantikus és megkapó látvány, ahogyan a sok szép gondolat egymás mellet ring a vízen.

Szalagok

Az esküvő helyszínének díszítéséhez ne csak virágokat használjunk, hanem szép szalagokat is, ezekre pedig felkerülhetnek a kívánságok, cikornyás, egyszínű betűkkel.
Nyugodtan lógjanak a növények mellet, nem baj, ha nem teljesen olvashatóak. Ha mindet kifeszítjük, akkor reklámszerű megjelenést fog kölcsönözni a nagy napnak.

Kívánságcsokor

Szükségünk lesz egy nagyobb csokorra, melynek legfontosabb része a nagy felületű zöld levelek sora. Ezek lehetőleg legyenek strapabíróak, és valóban nagyok.
A vendégek a kívánságaikat írják rá egy kisebb, kerek papírlapra, mindegyikre egyet – egyet. Ezután ragasztó segítségével rögzítsük azokat a leveleken, és adjuk át a csokrot az ifjú párnak.

Textil

Ha maradandó emléket szeretnénk adni a jegyeseknek, akkor a kívánságainkat ne papírra írjuk, hanem textilre. Még tartósabb, ha nem mi, hanem szakember viszi fel az anyagra a feliratokat. Hogy mire kerüljenek a szép gondolatok? Két sál például remek megoldás, hiszen így nem csak láthatják, hanem hordhatják is azokat.
Szintén jó ötlet a díszpárna, ám ebből 3 darabot érdemes készíttetni, hogy mutatós legyen a hatás. Kreatív megoldás lehet a feliratos lámpabúra is, így minden este emlékezhetnek a házasok a sok szépre, amit az esküvőn kaptak.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!