Gyógyulj agykontroll segítségével

Gyógyulj agykontroll segítségével

Címlap / Életmód / Egészség / Gyógyulj agykontroll segítségével

Az agykontrollnak egyre nagyobb divatja van az alternatív terápiák körében, nem is csoda, hiszen segítségével akár komolyabb betegségekből is felgyógyulhatunk.

Az agykontroll már egy ideje bejött az országunkba, tehát egyáltalán nem ismeretlen a számunkra. Ennek ellenére vajmi keveset tudunk hatásmechanizmusáról és hatásosságáról. Sokan úgy vélik, ez a gyógymód kuruzslás és hamis reményekbe űzi az embereket, pedig a gondolatoknak bizonyítottan erejük van, így befolyásolhatják nem csak a lelkünket, de az egészségi állapotunkat is. 

Több kutatás ugyanis kimondta, hogy képességeinknek csupán 2%-t használjuk, és ez hatalmas akaraterővel, valamint rendszeres gyakorlással fejleszthető. Fontos hozzátenni, hogy ehhez nem muszáj, hogy valaki hívő ember legyen, illetve teljesen mindegy, hogy milyen valláshoz tartozik az illető, mivel ez ugyanolyan jól elsajátítható, mint például a jobb féltekés rajzolás.

Az agykontroll lényege, hogy különböző gyakorlatokkal, módszerekkel (pl. relaxációval, különböző lazító gyakorlatokkal) uralkodni tudjunk elménk felett, ezáltal befolyással lehetünk szervezetünk működésére is. Természetesen nem úgy működik, hogy egyik napról a másikra szinte mágikus képességekkel fogunk rendelkezni, hanem ki-ki a saját tempójában halad, viszont mindenkinek sok gyakorlást igényel.

Mi mindenben segíthet az agykontroll?

fájdalom uralása

öngyógyító folyamatok beindítása

ciszták, daganatok esetén kiegészítő terápiaként

migrén ellen, gyógyszerek nélkül

stresszlevezetés

alvászavarok ellen

intuíciónk fokozása

jó közérzet elérése

Hogyan hat az agykontroll?

Mint már említettük, gondolatainknak és akaratunknak teremtő ereje van, főleg akkor, ha ellazult állapotban vagyunk és úgy „szugerálunk”. Már az orvostudomány is elismerte, hogy a betegségeinket a stressz hozza létre és táplálja, és eleinte csupán kisebb figyelmeztetéseket kapunk szervezetünktől (pl. fej-és hátfájás). Amennyiben nem változtatunk, akkor komolyabb segélykiáltásokkal üzen a testünk, majd ha ezekre sem reagálunk akkor szép lassan felemésztjük magunkat. Ezt próbálja megakadályozni az agykontroll.

Első lépésként a betegségek kiváltó okát keresi meg lelki szinten akár tudatos a blokk, akár nem. A módszer segítségével közelebb kerülhetünk saját belsőnkhöz, meghallhatjuk, mit üzen számunkra, így megtudjuk, hogy keressük a megoldás kulcsát. Éppen ezért, mert jó mélyre leásunk, a problémát gyökerestől húzzuk ki magunkból, és nem csak a felszínt sikáljuk, mint a gyógyszerekkel.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis miképp kapjuk meg az üzeneteket. Fontos tudni, hogy csak akkor leszünk befogadóképesek, ha kellőképp el tudjuk lazítani magunkat. Erre nagyszerű gyakorlatokat kínál az agykontroll. Nem ritka, amikor jelképekben jelenik meg előttünk a válasz, ezért tudni kell észrevenni a jeleket és nem átsiklani felettük.

Amennyiben valamilyen fóbiánk van, akkor sem azt kell konkrétan kezelni, hanem azt, amiért az adott probléma kialakult. Hogy mit tehetünk ilyenkor? Meditatív állapotban próbáljuk meg felidézni régebbi kudarcainkat és szenvedéseinket, majd bocsássunk meg teljes szívvel azoknak, akik miatt ezeket át kellett élnünk (akár önmagunknak). Miután ez megtörtént, különböző módszerekkel (pl. átírással) helyére rakhatjuk a történteket.

Természetesen senki nem meri és akarja azt állítani, hogy az agykontroll teljes egészében száműzheti a hagyományos gyógyítást. Ez egy módszer, amellyel rásegíthetünk a komolyabb betegségeknél a gyógyulásra, és való igaz, hogy sok esetben csodával határos dolgok történnek meg, mégsem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a nyugati orvoslást teljes egészében rekesszük ki az életünkből.  

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!