Gyakori katasztrófahelyzetek a nyaraláson – így orvosold őket

Gyakori katasztrófahelyzetek a nyaraláson – így orvosold őket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Gyakori katasztrófahelyzetek a nyaraláson – így orvosold őket

A nyaralás nem feltétlenül alakul úgy, ahogy szeretnétek, főleg nem akkor, ha most vagytok először huzamosabb ideig együtt, vagy ettől a néhány naptól várjátok a megváltást. Még a legtökéletesebbnek induló pihenést is elronthatják a katasztrófahelyzetek, de szerencsére van megoldás!

Rágörcsöltök a nyaralásra

Sajnos csak ritkán alakul úgy az élet, ahogy azt eltervezted, és ez különösen igaz a kisebb volumenű dolgokra, mint a nyaralás.

Szinte tipikus, hogy pont a nyaralás közepén robban le a kocsitok, törlik a járatotokat, keverik el a poggyászotokat, vagy éppen kiderül, hogy rossz szobát foglaltak le nektek.

De mit lehet ilyenkor tenni?

Megoldás:

Attól, hogy mérgelődtök, pánikba estek, sajnos nem fog semmi megjavulni, viszont ha egyből a megoldást keresitek, akkor a kellemetlenségen hamar úrrá lehettek.

Minden helyzetből van kiút, ha más nem, hát a biztosítód segíthet, így legalább az anyagiak miatt nem kell bosszankodnotok.

Ha pedig ideiglenesen egy reptéri szállodában kell töltenetek az első éjszakát, hát legyen: végre lesz időtök egész délután ágyban maradni…

Mást takar nektek a nyaralás

Könnyen lehet, hogy egészen más az elképzelésetek a nyaralás fogalmáról, ami aztán pillanatok alatt feszültté teheti az egész üdülést.

Például te szívesen megnéznéd a környező városokat, este lenne kedved egy kis romantikus vacsorához, ezzel szemben a barátod egész álló nap a parton feküdne, hogy kipihenje az éjszakába nyúló koktélozást és bulit.

Ez a két nyaralási stílus alapjaiban különbözik, és könnyen érezhetitek, hogy egyáltalán nem illenek össze az elképzeléseitek.

Megoldás:

Először is beszéljétek meg, hogy egyikőtök sem hibás, ebben egyszerűen nem hasonlítotok és kész.

Másodsorban pedig gondoskodjatok róla, hogy mindketten jól érezzétek magatokat: egyik nap jöhet a lustálkodás, a kevésbé meleg délutánon pedig a városnézés.

Legközelebb pedig vigyetek magatokkal barátokat, így még könnyebben osztozhattok a programokon.

Rosszul alakulnak a pénzügyeitek

A nyaralás azért is nagyon komoly téma, mert bár rövidített formában, de mégis együtt fogtok élni több napig.

Ha idáig nem volt közös a háztartásotok, akkor ez komoly gondokat tud generálni, például az anyagiak terén. Szintén lehet, hogy eltérőek az elképzeléseitek, te talán megfontoltabb lennél, ő viszont a nyaralás során szívesen költekezik, vagy éppen fordítva…

Az biztos, hogy a pénz nagyon kényes kérdés, de mégis folyton jelen van a kapcsolatokban.

Megoldás:

Ne érezd magad rosszul, ha ő többet tud/akar költeni, és ebbe téged is belevon, fordított esetben minden bizonnyal te is állnád az ő részét.

Viszont ha mindent feleztek, és ez téged anyagi csődbe visz, akkor azt nyugodtan jelezd (ha összeköltöztök, akkor is tisztáznotok kell ezeket a kérdéseket).

Emellett beszéljétek meg, hogy felváltva szervezitek a programokat, a saját napjaidat pedig nyugodtan tervezd meg spórolósra. A következő nyaralást pedig már eleve ennek megfelelően szervezd!

Besokalltok a másikból

Az első néhány nyaralás legtöbbször az összecsiszolódásról szól, így meglehetősen zavarhat, ha leginkább idegesítitek egymást és állandóan veszekedtek.

A háttérben megannyi nézeteltérés keringhet, de leginkább azzal van gond, ha túl magasak az elvárásaitok, és állandóan együtt lógtok.

Megoldás:

Ahelyett, hogy irreálisan ragaszkodtok a jókedvhez és ahhoz, hogy folyton kimutassátok a szerelmeteket, vegyétek inkább lazára a figurát.

Semmi sem történik, ha nem vagy ott vele, miközben horgászik, és ő is túléli, ha egyik este inkább a teraszon olvasgatsz meccsnézés helyett.

Valamint lehetőleg ne kéthetes nyaralást tervezzek, ha még sosem voltatok együtt édes kettesben huzamosabb ideig…

Ide a romantikával!

Jó eséllyel már hónapokra előre megtervezted az nyaralásotokat, pontról pontra tudod, mit fogtok csinálni, milyen romantikus andalgás és együttlétek várnak rátok.

Nos, pont akkor nem fognak jól alakulni a dolgok, ha mindent ennyire betáblázol, és egyszerűen képtelen vagy megvárni, hogy az igazán fantasztikus események maguktól következzenek be.

Megoldás:

Higgadj le, van időtök!

Az érkezés napján valószínűleg fáradtabbak, nyűgösebbek lesztek, nem muszáj azonnal gyertyafényes vacsorát készítened, amit persze a terveid szerint fergeteges szex követ.

Inkább pakoljatok ki, kényelmesen nyúljatok el az ágyon, ha van kedvetek, kicsit nézzetek körül – ha ilyen lazán indítotok, sokkal hangulatosabb és felszabadultabb lesz a nyaralás, mintha kikényszerítenéd a romantikát. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást