Gyakori hibák, amiket szingliként elkövethetsz – ezekkel tartod távol a pasikat magadtól

Gyakori hibák, amiket szingliként elkövethetsz – ezekkel tartod távol a pasikat magadtól

Címlap / Stílus / Gyakori hibák, amiket szingliként elkövethetsz – ezekkel tartod távol a pasikat magadtól

Sok-sok apró hiba lehet, amikkel távol tartod magadtól a férfiakat, de az alábbiak meglehetősen sűrűn előfordulnak. Jó, ha odafigyelsz rájuk, mert valóban mindenkit zavarhatnak – és hosszútávon az életminőségedre is befolyással lehetnek.

Nem engedsz senkit magadhoz

Nem vagyunk egyformák, nem ugyanolyan az életvitelünk se, de az biztos, hogy minél többet vagy egyedülálló, annál kevésbé lesz igényed egy párkapcsolatra. Furcsa ellentét, hiszen azt gondolná az ember, hogy idővel egyre inkább szeretnénk magunk mellé valakit, de ennek éppen a fordítottja igaz.

Sőt, már az is bizonyított tény, hogy ugyanez áll a szexre is: minél ritkábban csinálod, annál kevésbé fogod kívánni.

De a lényeg, hogy ha tökéletesen kialakítod a saját kis életedet a saját kis rutinjaiddal, akkor azok idővel megszokásokká válnak, amikből nem akarsz majd engedni. Ez érthető, ugyanakkor minden kapcsolat halála az alkalmazkodó készség hiánya.

Szóval, ha elsőre nem túl kecsegtető viszonyokról van szó, akkor is jól teszed, ha nem mondasz folyton nemet.

Folyton ugyanazokat a köröket futod

Reggel mindig ugyanazzal a villamossal mész dolgozni, ugyanarra a munkahelyre jársz évek óta, és nagyritkán – ha egyáltalán – elmész szórakozni, akkor is mindig ugyanoda érkezel. Magadra ismertél?

Akkor van egy rossz hírünk: ezzel erősen csökkented az esélyét annak, hogy rátalálsz a nagy Ő-re.

Persze a magyarázat egyszerű, hiszen ha mindig ugyanazokkal az emberekkel veszed magadat körül, akkor egyáltalán nem valószínű, hogy egyikőjük hirtelen potenciális partnerré lép elő. Persze nem lehetetlen, de azért valóban kicsi rá az esély.

Ezzel szemben, ha nem mondasz nemet a programokra, kikapcsolódási lehetőségekre, akkor könnyen új ismerősökre tehetsz szert.

Nem biztos, hogy a jövendőbelidet is megtalálod személyükben, de legalább jól szórakoztál, és nem otthon ültél.

Megpróbálsz megfelelni

Szingliként biztos eszedbe jut neked is, hogy veled lehet a baj, biztos valamit elrontasz, és azért nem találod a megfelelő partnert.

Nem állítjuk, hogy egész biztosan nem kell semmin változtatnod, de az egyértelmű, hogy csak azt a szokásodat, tulajdonságodat kell megreformálnod, amivel valóban elégedetlen vagy – és nem azt, ami társadalmilag aktuálisan megkövetelendő.

Ez azért fontos, mert az ilyen tulajdonságokat sosem fogod teljesen magadévá tenni, hiszen nem a személyedből erednek. Márpedig veszélyes úgy kifogni egy pasit, hogy megjátszod magadat, vagy mindenáron meg akarsz neki felelni.

Erre szingliként sokat hajlamosak, pedig az az igazság, hogy a hosszú távú kapcsolatok csak akkor működnek, ha önmagadat adod – és önmagad is lehetsz.

Túlságosan elérhetetlen vagy

Az elérhetetlenség és a titokzatosság egy ideig vonzó, ám idővel kifejezetten idegesítő, és elriasztod vele a férfiakat.

Szó sincs arról, hogy azonnal be kell adnod a derekadat, vagy nyomban minden üzenetre válaszolnod kell, de ennek az ellentéte sem a legjobb út. Gondolj csak bele!

Ha te írnál egy pasinak, aki csak néhány nap múlva válaszol, valószínűleg neked sem az jut eszedbe, hogy kéreti magát, hanem az, hogy csak szórakozik veled.

Ha pedig beszélgettek, és ő csak ferdít a múltjáról, vagy a terveiről, akkor azt fogod érezni, hogy megbízhatatlan, vagy egyszerűen semmi komolyat nem szeretne.

Nos, ezt érzik a férfiak is akkor, ha túlzásba viszed a titokzatosságot.

Egy csipetnyi még belefér sőt, kell is, de semmiképpen se ess a ló túloldalára, mert könnyen egyedül találhatod magadat.

Nagyon negatív vagy

A negatív viselkedés taszítja az embereket, a pozitív hozzáállás viszont vonzza: ez valóban ennyire egyszerű! És a tanulságokat is igazán könnyű levonni belőle.

Ha állandóan panaszkodsz, folyton az élet borús oldalát látod, akkor senki sem fogja szívesen a társaságodban tölteni az időt.

Persze, mindenkinek vannak rossz pillanatai, és nem arról van szó, hogy neked mindig magadban kellene tartanod a feszültséget. De az első randik, találkák nem alkalmasak arra, hogy az összes sérelmeddel előhozakodj. Ez akkor is igaz, ha társaságban vagytok, és akkor is, ha csak édes kettesben.

Sokkal jobb képet fest rólad, ha megpróbálod előnyödre formálni a rossz dolgokat, és mindenben meglátod a jót, a hasznosat.

Ezzel nem csak a férfiak számára lehetsz igazi mágnes, hanem könnyen új barátokat is szerezhetsz. És persze az életed is sokkal derűsebb lesz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást