Először is tegyük fel a kérdést: a dinnye gyümölcs vagy zöldség? Mivel tökszáron terem, termesztéstechnikailag egy zöldségféle, de a konyhanyelvben inkább a gyümölcsök közé soroljuk.
A dinnye 90-95 százaléka víz, elsősorban finom íze és folyadéktartalma miatt fogyasztjuk, vitamintartalma elhanyagolható. Vásárlás előtt van, aki kopogtatja, szagolgatja, de a legtöbbet a gyümölcs „hasa” árul el a beltartalomról.
Az igazán jóízű dinnyének azon részének, amely nem zöld vagy csíkos, tehát növekedéskor a talajon feküdt, sárga színűnek kell lennie.
Általában felszeleteljük vagy kockára vágjuk és nyersen fogyasztjuk, pedig ennél jóval többre is képes a dinnye. Lehet grillezni, a magjait lepiríthatjuk, mint a napraforgóét és még sós ételekkel is jól harmonizál.
2/5 Mozzarellás, grillezett dinnye
A nyár nem csak a dinnye, hanem a grillezés hónapja is. Érdemes bátran összekötni a kettőt és néhány percre a grillrácsra helyezni egy darabka édes görögdinnyét.
Hozzávalók:
görögdinnye – a körülbelül egy centiméter vastag szeletekből pohárral szúrj ki karikákat
félbevágott mozzarella
vastagra szeletelt paradicsom
só
bors
bazsalikom
balzsamecet
A mozzarellás grillezett dinnye lényege, hogy a hozzávalókat külön-külön grillezzük, majd egymásra helyezve tálaljuk. Ha úgy véled, hiányzik a hús mellőle, süss hozzá fűszeres kacsacombot, könnyű, gyors és különleges vacsora készülhet belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!