Hozzávalók
– 2 evőkanál olíva olaj
– 1 pohárnyi koktélparadicsom
– 1 cikk fokhagyma, feldarabolva
– durva só és frissen őrölt bors
– teljes kiőrlésű gabonából készült liszt a nyújtódeszkára
– 450 g kiőrlésű gabonából készült pizzatészta, kiolvasztva, ha fagyos volt
– 1 pohárnyi halloumi sajt
– 2 evőkanál fenyőmag
– 2 pohárnyi rukkola
– 1 evőkanál ecet
– ¼ pohárnyi mag nélküli olajbogyó, feldarabolva
Elkészítés
1. A sütőt melegítsd elő 220 Celsius fokra. Egy nagy sütőpapírt fordíts meg és olajozz be. A paradicsomot, a fokhagymát és 1 evőkanál olajat helyezz a robotgépbe, ízesítsd sóval és borssal. Daráld míg összeáll, ugyanakkor apró darabok vannak benne.
2. Egy enyhén belisztezett felületen, nyújtsd akkorára a tésztát, amekkora a sütőpapír.
3. A tésztán kend el egyenletesen a paradicsomszószt, kivéve a tészta szélein. Szórd rá a sajtot, a fenyőmagot és fűszerezd sóval-borssal.
4. Süsd arany színűre, körülbelül 20 percig. A rukkolát törd össze az ecettel és egy evőkanál olajjal, majd ízesítsd sóval és borssal, majd szór a pizzára a olajbogyókkal együtt.
Jó étvágyat kívánunk!