Hozzávalók:
2,5 dl joghurt,
20 dkg liszt,
100 gramm búzadara,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
egy csipet só,
20 dkg cukor,
3 tojás,
1 citrom héja,
fél citrom leve.
Hozzávalók a sziruphoz:
15 dkg cukor,
3 dl víz,
3 citrom.
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a búzadarát és a szódabikarbónát keverd össze. Egy másik edényben keverd el a joghurtokat a tojással, a citromlével és a citromhéjjal, majd add a lisztes keverékhez. A masszát simítsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 160 fokon süsd 40-50 percig. Közben egy kis lábasban forrald fel a vizet, add hozzá a cukrot, a citromok lereszelt héját és levét, majd forrald pár percig kevergetés közben. A forró süteményt szurkáld meg egy villával és locsold rá a szirup felét. Takard le fóliával és hagyd pihenni 20 percig, majd a maradék szirupot is locsold rá. Hidegen tálald, tejszínhabbal.