Gazdasági önfejlesztés nőként – légy toppon a pénzügyekben is!

Gazdasági önfejlesztés nőként – légy toppon a pénzügyekben is!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Gazdasági önfejlesztés nőként – légy toppon a pénzügyekben is!

Hogyan érdemes elindulni? A bőség zavara

Személyes fejlődési történetünk egyik kiemelt szeletét jelenti, hogy elboldoguljunk napjaink komplex gazdasági környezetében. Alkalmazottként és vállalkozóként egyaránt fontos, hogy a lehetőségekhez képest mindig a lehető legjobb döntéseket hozzuk meg pénzügyi téren is, hiszen sok esetben tényleg a bőrünkre megy a játék.

Ahhoz, hogy valaki nap mint nap igazán ott legyen fejben ezen a területen, és egyre jobb anyagi döntéseket hozzon, a folyamatos tapasztalatgyűjtés mellett elkerülhetetlen az önképzés általi tudatos önfejlesztés.

Szerencsére erre számtalan lehetőséged adódik, hiszen a könyvesboltok polcai roskadoznak az ilyen tárgyú könyvek súlya alatt, ahogy az interneten is számtalanul találhatsz gazdasági tanácsokat nyújtó blogokat, podcasteket és videókat.

Igazából a legnagyobb nehézséget valójában a bőség zavara okozza, a helyzet nagyjából hasonló ahhoz, amikor nyelvet tanulnál. Ott is sokszor azzal küzdünk, hogy kiválasszuk a „legjobb” nyelvi oktató anyagot, nyelvkönyvet.

Teljesen hasonló a helyzet a pénzügyi és gazdasági témájú önfejlesztő anyagok tekintetében is, az interneten tényleg nagyon sok mindent találhatunk a témában, azonban ezek közül elég nehéz kiválasztani azokat az anyagokat, amelyek egyrészt megbízhatóak, másrészt eléggé izgalmasak és relevánsak saját utad kiteljesítéséhez.

Tanulj könyvekből!

Jó szűrő lehet, ha a sokak által kitaposott ösvényt követed, hiszen a legjobb és sokak által kipróbált üzleti könyveket folyamatosan megtalálhatod a könyvtárak és a könyvesboltok polcain.

Kiindulásként tökéletesek lehetnek a profi pénzügyi tanácsadó oldalak szakemberei által összeállított irodalomlisták. Különösen jó, ha az adott weboldalnak nemzetközi kötődései is vannak, hiszen így sokkal szélesebb körű merítést nyújthat az elérhető önfejlesztő könyvek hatalmas kínálatából.

Az általunk egyik legjobbnak ítélt ilyen forrás a Financer.com népszerű pénzügyi összehasonlító szolgáltatás befektetésekről és sikerről szóló, 25 tételes, pénzügyi könyveket bemutató válogatása. A lista könyveinek segítségével minden érdeklődő elindulhat a pénzügyi önfejlesztés útján!

Ha hallgatnál is valamit – a legjobb gazdasági podcastek

A gazdasági témákat tárgyaló önfejlesztő könyvek legnagyobb erőssége a jó pénzügyi döntések mögött megbújó elméleti háttér feltárása és a gazdaságpszichológiai praktikumok tárgyalása. A jó befektetési döntések meghozatalához szükséges frissességet azonban kevésbé találhatod meg bennük.

Ha ezen a területen is szeretnél folyamatosan képben lenni, akkor a podcastek és blogok világa felé érdemes puhatolóznod.

Szerencsére manapság már a nagyobb magyar gazdasági portálok is egészen jó podcast felhozatallal támadnak, így érdemes egy pillantást vetned a Portfólió, a Világgazdaság vagy éppen a G7 portálok hanganyagaira.

Ahogyan a pénzügyi könyveknél már említettük, a magyar anyagok mellett ajánlott, hogy a nemzetközi világ történéseit is próbáld meg követni, hiszen igényes, a pénzügyi önfejlesztést fontosnak tartó nőként csak így lehet teljes a témára való rálátásod.

Ezért néhány népszerű, angol nyelvű gazdasági témájú önfejlesztő podcastet is ajánlanánk:

  • Econtalk: általános gazdasági témákról szóló podcast, többszáz elkészült epizódját akár visszamenőleg is érdemes meghallgatnod.
  • Farnham street – The knowledge project: a gazdasági problémamegoldás és döntéshozatal bonyolult témaköreit vizsgáló podcast, amelyből valódi példákon keresztül ismerhetünk meg hibás döntéseket, hogy mi ne kövessük el őket újra.
  • Wealthtrack: a befektetések minden ágát feltáró podcast, amelyből megtudhatod, hogy mire érdemes odafigyelned, előtérbe helyezve a diverzifikáció fontosságát és a pénzügyi eszközök okos kiválasztását.

Kép forrása: pixabay.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást