Így rendeztem be az őszi gardróbomat – Sokkal jobb szetteket tudok összeválogatni!

Így rendeztem be az őszi gardróbomat – Sokkal jobb szetteket tudok összeválogatni!

Címlap / Stílus / Így rendeztem be az őszi gardróbomat – Sokkal jobb szetteket tudok összeválogatni!

Az első lépés a rendszerezést illetően nálam az, hogy mindent kiveszek a szekrényemből, mert így tökéletesen áttekinthetőek lesznek a ruháim. Talán már most azt mondod, hogy ennek te neki se látsz, de a ruhák kivétele nem jelenti azt, hogy minden újra kellene hajtogatnod, vagy átválogatnod. Arra viszont nagyon jó ez a praktika, hogy átláthatóvá tegye a gardróbod tartalmát. Én a szezonváltás során megejtett gardróbfrissítés alatt nem szoktam szelektálni azokat a ruháimat, amiket félreteszek. Ezzel egyrészt időt spórolok, másrészt lehet, hogy ami most nem tetszik, nem jó, vagy csak unalmas, az a következő szezonnal a kedvenc darabom lesz. Így aztán most sem válogattam a nyári ruháim között, egyszerűen fogtam őket, és a szekrényem hátsó részében összegyűjtöttem őket. Itt fognak pihenni egészen a forró, tavaszi napok beköszöntéig. 

istockphoto

Más a helyzet a már meglévő, őszi-téli ruháimmal. Ezek közül többet megpróbáltam: ami nem tetszett, vagy nem éreztem benne magamat igazán jól, azt két szempont alapján szelektáltam.

Félretettem azokat, amikben még láttam fantáziát és egy kupacban gyűjtöttem azokat, amiket szeretettem volna elajándékozni.

Utóbbiakhoz kerültek azok a ruhák is, amiket megvettem, de az elmúlt egy-két évben nem hordtam. Szerencsére ilyen egyre kevesebb van, de azért még mindig akad, hogy melléfogok. A szelektálás során fontos, hogy mindig az lebegjen a szemeid előtt, hogy egy tiszta, jól szervezetett, könnyen áttekinthető és sokoldalú gardróbot szeretnél magadnak kialakítani. Biztos neked is vannak olyan ruháid, amiktől sajnálsz megválni, mert nagyon szép állapotúak. Ha viszonnt nem passzolnak hozzád, akkor csak a helyet foglalják. Az a pénz, amit rájuk költöttél, már rég elveszett: nem fogod az árukat visszakapni attól, hogy még éveket lógnak a fogason. Próbáld őket eladni, elcserélni, vagy egyszerűen ajándékozd el.

istockphoto

Az alsóneműket, házi ruhadarabokat, cicanadrágokat, atlétákat és pizsamákat érdemes a Marie Kondo módszerével átláthatóvá tenni, ami annyit takar, hogy összehajtogatva tároló dobozokba helyezzük őket.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást