Garantáltan működik! A betegségek oka a legősibb módszerek szerint

Garantáltan működik! A betegségek oka a legősibb módszerek szerint

Címlap / Életmód / Egészség / Garantáltan működik! A betegségek oka a legősibb módszerek szerint

Ősidők óta gondolkoznak a gyógyítók a betegségek okán. Sokféle elmélet született, a három meghatározó erőtől kezdve az energiaprovokáción keresztül a káros érzésekig. Néhányat közzétettünk cikkünkben.

Hippokratész

Ókori görög orvos volt. Az volt az elmélete, hogy háromféle életnedv kering a testünkben: vér, epe és nyálka, és ezek helytelen keveredése okoz betegséget.

A nedvek egyensúlya természetes állapot. A helytelen keveredést mi idézzük elő.

A betegség okát a helytelen életmódban kell keresni. A gyógyítás leghatékonyabb módja a diéta. Ha ez nem segít, akkor kedvező eredménye lehet például a hasmenésnek. 

Az ajurvéda orvos

Egy indiai ajurvéda természetgyógyász azt mondaná, hogy három meghatározó erő kering a testünkben: a szél, az epe és a nyálka.

A szél egyensúlya felborulhat a rendszertelen táplálkozás, az elégtelen alvás, a test és a lélek túlterhelése, valamint a hangos beszéd hatására. A nyálka egyensúlyának felborulására utal a gyomorrontás.

A vele járó hányás és hasmenés következtében, a nyálka távozásával gyengül a szervezet. 


Érdekel? Amit az ájurvédikus orvoslásról tudnod kell


A betegségeket négy csoportra osztja: sérülésből származók, testi betegségek (daganatok, gyulladások, dugulások), lelki betegségek (düh, rettegés, gyűlölet, lustaság, boldogtalanság) és „természetes” állapotok (veleszületett és életkori megbetegedések).

A sérüléseket műtéttel és kötözéssel, a testi betegségeket gyógyszerekkel, a lelkieket meditációval és jó tanácsokkal, az életkoriakat megfelelő étellel, itallal és alvással lehet gyógyítani.

A kínai természetgyógyász

Minden betegség a tesünkben keringő életenergia, a csí zavarára vezethető vissza. A csínek három forrása van: a szülők, a táplálék és a levegő. Egyik pólusa a jin, a másik a jang.

Ha ezek között összhang van, akkor kiegyensúlyozzák egymást, ezért egészségesek vagyunk.

A problémát az energiatöbblet és az energiahiány okozza, amikor a jin és a jang egyensúlya felborul. Szervezetünk energiaáramlását külsőleg hat elem zavarhatja meg: a szél, a nedvesség, a szárazság, a hideg, a meleg és a hőség.

Gondolkodásmódunk szintén hatással van az egészségünkre, a két pólus egyensúlyára és annak visszaállítására.

A láma

Előbb-utóbb mindenki megbetegszik, megöregszik és meghal. Még a legboldogabb emberek  is meghalnak egyszer.

Nem tudjuk elkerülni a szenvedést, mert sok ezer káros hatás vesz minket körül: sóvárgás, szenvedés, vágyakozás, gyűlölet, zavarodottság, sértődés, önzés, anyagi javak hajszolása. Szinte mindig szenvedünk valamitől, még olyankor is, amikor egészségesnek látszunk.

A betegségek tünetei már rejtett formában is megmutatkozhatnak, mert magunkban hordjuk őket. A betegség egy piros jelzés. Ha „nem a megfelelő irányban megyünk”, megbetegedhetünk. 

A bioenergetikus

Testünket aura veszi körül. Egyik funkciója az, hogy megvéd minket a káros külső hatásoktól. Külső hatásra megváltozik az energiaáramlás, aminek következménye a betegség.

A káros hatást elsősorban nem a szennyezett levegő vagy a mérgező anyagokat tartalmazó ételek jelentik, hanem a körülöttünk lévő emberek negatív töltésű szavai, gondolatai és tettei. Szeretteink pozitív erejű kedvessége növeli auránk védőenergiáját.

Viszont a lekicsinylés, az érzéketlenség, a közöny tudatos vagy tudattalan energiaprovokációt jelent.

Ha a behatás tartós, és nem erősítjük meg belülről magunkat, akkor legyengülünk, és az auránkon lyukak keletkeznek, amelyeken beáramlik az energetikai szenny, megzavarva az energiaáramlást.

Cikkünket Alexander Sztrasnij Természetgyógyászat (SHL Hungary Kft., 1999) című könyve alapján írtuk. 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!