Kikapcsolódás / Szórakozás

8 nagyon fura dolog, amiről nem hiszed el, hogy saját világnapja van

Január 26.: Nemzetközi Vámnap

Január 26-át a brüsszeli székhelyű Vám Együttműködési Tanács megalakulásának napját 1983 óta ünneplik a világban – írja a Wikipédia. Hogy pontosan mivel ünneplik, arról nem találtunk információkat, de bízunk benne, hogy legalább egy-egy elvámolt üveg alkoholt ilyenkor felbontanak a kis őrbódékban.

Május 25.: Törölközőnap

Douglas Adams angol író, a Galaxis útikalauz stopposoknak szerzője emlékére megrendezett világnap, ahol – a könyv egyik poénjára utalva – a rajongók törülközővel a nyakukban indulnak el otthonról. Hiszen a galaxis stopposainál mindig kell lennie egynek!

Október második péntekje: A tojás világnapja

Rengeteg féle reggeli készíthető belőle, és a tésztának is ez adja meg a színét, de egy egész világnapot szentelni neki talán mégis egy kicsit túlzás. De én semmi jónak nem vagyok az elrontója, egy kis holland mártással, benedek módra jöhet!

Október 13.: Nemzetközi öltözz ki nap

A népszerű televíziós sorozat, az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) rajongói kölcsönvették Barney jelmondatát, miszerint „Öltözz ki!” (Suit up!) és október 13-at kikiáltották Suit up! Day-nek. Bár mióta a sorozat véget ért, a nap népszerűsége egyre csökken, az igazi hard core rajongók még mindig öltönyt és nyakkendőt húznak erre a napra, akár az irodába, akár csak a kisboltba mennek.

Oldalak: 1 2