Haj / Stílus

3 frizura, hogy sokkal hosszabbnak tűnjön a hajad

3 frizura, hogy sokkal hosszabbnak tűnjön a hajad

Aki hosszú hajra vágyik, hajlamos néhány plusz centiért vagyonokat otthagyni a drogériákban vagy éppen a fodrásznál. Természetesen hosszú távon csak a gondos ápolás az, ami meghozza a várt eredményt, de azért akad néhány olyan frizura, amitől optikailag hosszabbnak tűnhet a hajad!

Egyenesíts rajta egy kicsit!

Amennyiben egyenes a hajad, csak egy-két centi különbség lehet a hajvasalást követően, de sokaknak már ez is rengeteget számít. A hullámos, illetve göndör hajúak esetében viszont nem ritkán 10-15 centit is jelenthet, ha kivasalják a hajukat. Ennek ellenére nem szabad túlzásba esned a vasalgatással, hiszen – függetlenül attól, hogy milyen szerkezetűek a tincseid – a gyakori hőkezelés nagyon megviseli a szálakat, aminek óhatatlanul is rövidítés, vágás lesz a vége. Ezt kiküszöbölendő mindig tartsd be a hajvasalásra vonatkozó alapszabályokat!

Ha göndör vagy hullámos a hajad, próbáld ki az alábbi praktikát: fújj a hajvégeidre hővédő sprayt, majd a legalsó 5 centit óvatosan vasald át! Nem kell, hogy tökéletesen egyenes legyen a végeredmény, a lágy hullámoknak köszönhetően igazi romantikus hatást érhetsz el. Ha mosás után még be is fonod a hajadat, és úgy alkalmazod ezt a trükköt, akkor komolyabb károsodás nélkül érheted el, hogy sokkal hosszabbnak tűnjenek a göndör tincseid. Próbáld ki!

Félig feltűzve

A középhosszú hajon optikailag nagyon sokat lehet hosszabbítani egy feltűzött frizurával. Először válaszd el vízszintesen három részre a hajadat. A legfelső részt a fejed tetején fésüld hátra, majd jó magasan fogd össze egy hajgumi segítségével. Érdemes úgy beállítanod a frizurádat, hogy ez a felkötött rész – legalább részben – szemből is látszódjon, tehát próbáld minél magasabbra tenni a copfot. Ez adja meg az optikai csalás alapját, de azért vigyázz, a túlságosan retró hatást kerüld el!

Ezután két módon folytathatod a frizura elkészítését; próbáld ki mindkettőt, majd válaszd azt, amelyik jobban áll! A középső részt oldalról hozzátűzheted a felső copfhoz, így dúsabbnak hathat a frizurád, de az is lehet, hogy az alsó két tincset egyszerűen csak hagyod szabadon aláomlani. Utóbbi nem mindenkinek áll jól, természetesen az arcformádtól is függ az összhatás.

Lófarokba kötve

Az előbbi frizura inkább csinosabb, alkalmi hatást eredményez, de kipróbálhatsz egy sportosabb fazont is. Ennek elkészítésekor két részre kell elválasztanod a hajad vízszintesen. A felső részt magasan fogd össze egy hajgumi segítségével, az alsót pedig 1-2 centivel alatta kösd össze! A fejtetődön összefogott copf aláomlik, és eltakarja a másik tincset, így néhány centivel hosszabbnak fog tűnni a lófarkad.

Képek forrása: indiaearl.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást