5 főzőműsor, ami komoly függőséget okoz

5 főzőműsor, ami komoly függőséget okoz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 főzőműsor, ami komoly függőséget okoz

Biztosan nem a levegőbe beszélek, amikor azt mondom, hogy egy fárasztó nap után néha kifejezetten szórakoztató dolog bekapcsolni a tévét, és odakuporodni a kanapéra egy jó kis főzőműsor elé. Egyrészt ez a tevékenység szerfelett kikapcsol, hiszen nem igényel különösebb koncentrációt, ugyanakkor az ember számos jó ötlettel, recepttel lehet gazdagabb.

Gordon Ramsay: Börtönkonyha

Erre a kitűnő kis sorozatra valamelyik éjjel a Paprika TV-n figyeltem fel. Az a jó benne, hogy nem a mainstream vonalat képviseli a Gordon Ramsay-s műsorok között, hiszen egészen formabontó jelleggel és célzattal készült.

Itt a szakácsok királya ugyanis éppenséggel egy börtönbe látogat el, ahol célja, hogy igazi mesterszakácsokat faragjon a börtönlakókból.

A célszemélyek pedig igen lelkesek, hiszen szuper recepteket kell elkészíteniük, ugyanakkor az ember megismerheti a mögöttük rejlő történeteket is.

Stahl konyhája

A a híradóktól már réges-rég a főzőműsorokhoz és a szakácskönyvkiadáshoz átpártolt nagyasszony műsorai mindig nagyon családias hangulatba ringatnak.

Egyrészt a konyhája is pont úgy néz ki, mintha a sajátja lenne, másrészt a főzésekhez sokszor gyerek kuktákkal lát neki, akik iszonyú aranyosak. 

Ilyenkor mindig eszembe jutnak a saját első konyhai szárnypróbálgatásaim is, amik nagyon kedves emlékek!

Jamie 15 perces kajái

Valljuk be, a műsor címe kissé csalóka lehet, hiszen ami Jamie Olivernek 15 perc, az valószínűleg minden más halandónak 40, de a koncepció mindenképpen reménykeltő.

Így tehát azok, akik korábban azzal a felkiáltással nem főztek, hogy nincs rá idejük, már egyetlen epizód után is könnyen megtörhetnek, és boldogan a konyhába vonulnak (hiszen Jamie megmutatta: a szuper ételek kevés idő alatt is összeüthetőek). 

Mondjuk nekem nem mindig van lazac a konyhámban, de akkor is jó látni, hogy ilyen hamar meg lehet főzni vagy sütni valamit!

Sütimester

Édesszájúaknak ez a műsör mindenképpen kötelező! A sütisütés legnagyobb királyaiból álló zsűri előtt ugyanis hétről-hétre kiváló versenyzők sorakoznak fel, akiknek nincs más céljuk, mint a leglenyűgözőbb desszertet alkotni!

A nézők közben nagyon kreatív és ínycsiklandó receptekkel találkozhatnak, ugyanakkor izgulhatnak is a versenyzőkért (vagy például azért, hogy a sütőben ne essen össze a tészta).

Nagyon bájos sorozat, én egyszer éjjeli maraton tévézést is rendeztem belőle, nagyon sok epizódot meg lehet nézni egymás után.

Gordon Ramsay – Családi körben

Nem véletlenül került a listába másodjára is egy Ramsay-műsor! A séfguru családi körben ugyanis teljesen más (és szerintem sokkal őrültebb) arcát mutatja, és mindig nagyon vicces ötletekkel áll elő. Az egyik gyöngyszem például mindenképp az volt, amikor az egyik epizódban Wales-be látogatott, mert úgy hallotta, ott jó a birkáknak a húsa.

Vett is egyet, de mikor hazavitte, az állít mindent lelegelt a kertben. Ekkor Gordon felhívta Tony Blairt és megkérdezte, hogy nem lehetne-e a birka az ő kertjében. Blair érthetetlen módon elállt az ajánlattól, én viszont garantáltam beleszerettem ebbe a képtelen műsorba!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást