Otthon / Utazás

A főváros nem minden! 5 külföldi úti cél, ami senkinek nem jut elsőre eszébe

A főváros nem minden! 5 külföldi úti cél, ami senkinek nem jut elsőre eszébe

Külföldre utazni mindig izgalmas dolog, de nem biztos, hogy a főváros az egyetlen látnivaló – még ha sokszor ez is az első, ami eszünkbe jut. Az alábbi városok talán nem kaptak ilyen fontos közigazgatási posztot, de ettől még igazi turistaparadicsomok!

Alicante, Spanyolország

Spanyolország egészen déli részén, Murcia tartományban található Alicante városa, ami izgalmas elegye réginek és újnak.

Az utcácskákon bolyongva a legkiválóbb mediterrán éttermeket találjátok meg, majd egy sarkon befordulva máris az óváros történelmi épületei varázsolnak el. Budapestről alig 3 órás, közvetlen repülőjárat juttat el a spanyol tengerhez.

Semmiképpen se hagyjátok ki a sétát a város fölött őrködő várhoz: a meredek sziklákra felkapaszkodni komolyabb gyakorlat lehet a tikkasztó hőségben, de a meseszép kilátás mindenért kárpótol majd!

Verbania, Olaszország

Nem Róma, nem Velence, de még csak nem is Milánó vagy Nápoly – az olasz Alpok hívogató úti cél, és Verbania megéri a látogatást! A legtöbben a lenyűgöző táj és a nyugalom miatt látogatnak ide, de az sem mellékes szempont, hogy szállást például jellemzően jóval olcsóbban találni itt, mint a fent említett városokban.

A közelben elterülő tó, a Laggo Maggiore szintén komoly vonzerővel bír az ide látogatók számára, nem csak a látványa megnyugtató, de a vízi sportok szerelmeseinek is izgalmas kalandokat kínál.

Ha egy romantikus, gyöngyszem kis települést kerestek, akkor Verbania nem fog csalódást okozni!

Portó, Portugália

Lisszabon nem véletlenül ébreszt romantikus emlékeket mindenkiben, aki valaha is járt itt, de Portó legalább olyan izgalmas úti cél lehet. Ha érdekel az építészet, akkor imádni fogod ezt a várost, hiszen minden sarkon áll egy lélegzetelállító szépségű templom, vagy egy lakóépület (ezeknek többsége sajnos elhagyatott vagy üres, de vannak kezdeményezések, amelyek az egykori építészeti csodák megmentésére irányulnak).

Az éjszakai élet Portóban szintén említésre méltó, és a fiatal művészek számára is van itt terep – a város polgármestere például kifejezetten támogatja a street art tevékenységet, így a legváratlanabb helyeken találkozhatsz a legizgalmasabb grafitikkel.

Galway, Írország

A legtöbb ide látogató turista az éjszakai élet és a finom ételek miatt ajánlja Galway városát. A hírek szerint ráadásul a helyiek olyan barátságosak, hogy ha egy kocsmában megkéred a csapost, hogy tanítson neked „cúpla focal”, azaz néhány szót, egy életre szóló barátságot köthetsz vele.

A kis halászfalu 1230 óta lakott, és található itt egy, az 1320-as években épült templom is, ami szintén megéri a látogatást. A valódi buli azonban akkor kezdődik, amikor lemegy a nap: térj be egy kis fogadóba, edd a helyiek friss ételeit, és koccints velük a minőségi sörökkel hajnalig!

Ha szeretsz elvegyülni a lokál arcokkal, itt megtalálod a számításaidat!

Rothenburg ob der Tauber, Németország

A bajorok büszkeségének neve nem hogy nem jut elsőre eszedbe, de lehet, hogy kimondani sem sikerül – viszont egyszer ellátogatsz ide, az garantált, hogy nem felejted el az élményt.

A páratlan épségben megóvott város utcácskáin bolyongva nem nehéz elképzelni, milyen is lehetett a mindennapi élet a 12. században. Ha romantikus helyet keresel, vagy a történelem szerelmese vagy, imádni fogod a zegzugos kis utcákat!

Az ide látogató turisták szerint érdemes részt venni valamelyik szervezett túrán, például az éjszakai Night Watch-on, ami nem csak izgalmas program, de rendkívül informatív is, és így biztos lehetsz benne, hogy semmiről nem maradsz le, amit látni érdemes.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást