Nagyjából hetente jelennek meg újabb és újabb csodaszerek a piacon, és nagyon nehéz megválogatni, hogy közülük vajon melyik lehet az, amelyik tényleg tesz is valamit az egészségünkért. A kombucha történetesen ilyen, és nem csak üres humbug – persze az emberi szervezet nagyon szépen működik nélküle is, de sokat segíthet az egészségmegőrzésben, ha fogyasztjuk. Ezek a legnagyobb előnyei ennek a furcsa nevű, furcsa színű teának.
2/4 Magas az antioxidáns-tartalma
Az antioxidáns az elmúlt években nagyjából olyan szó lett, amit ha valamire rámondtak, máris sokkal egészségesebbnek hittük – pedig tényleg szüksége van rá a szervezetünknek, méghozzá azért, hogy a szabadgyökök kialakulását a minimumra csökkentse. Bizonyos fizikai és kémiai behatásokra, vérellátási zavarokra a testünket felépítő óriásmolekulákból (fehérjék, nukleinsavak, stb.) atomok, kisebb atomcsoportok válnak le. Ezzel kémiailag rendkívül aktív szabad kötőhelyek, úgynevezett szabadgyökök keletkeznek.
Ezek a környezetükkel azonnal reakcióba lépnek és az óriásmolekulák károsodását, átrendeződését váltják ki. Az antioxidáns-tartalmú ételekkel és italokkal ezek ellen harcolhatunk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!