Dekor / Otthon

Filléres ötletek, amikkel megújíthatod a hálószobát

Filléres ötletek, amikkel megújíthatod a hálószobát

A hálószoba a lakás azon része, amiben életünk egyharmadát töltjük, még akkor is, ha ez sokak számára nem tűnik fel. Az alvás napjaink igen fontos részét képezi, hogy a szeretkezésekről már ne is beszéljünk… Lássuk, hogyan dobhatod fel gazdaságosan ezt a fontos helyiséget!

Cserélj ágyneműt!

Sokan nem fordítanak kellő figyelmet erre a fontos területre, nem cserélik záros időn belül az ágyneműt, azzal pedig főleg nem foglalkoznak, ha kicsit kibolyhosodott, vagy leesett róla néhány gomb. 
Ennél jóval nagyobb odafigyelést igényelne ez a fontos használati tárgy, hiszen egyenesen a luxus érzetét keltheti, ha ügyelünk a minőségére és a tisztaságára. 
Vásárolj egy új ágyneműt, ám ezúttal ne csupán a praktikai szempontokat vedd figyelembe, hanem azt is, hogy passzoljon a szobához és az ízlésetekhez.

Vásárolj új paplant!

Egy kicsit nagyobb beruházást jelent, de annál csodásabb végeredményt takar a nagyméretű paplan beszerzése. Egészen más érzés lesz úgy lefeküdni, hogy közös a takarótok, mintha mindenki csak a saját, kisméretű változatával gazdálkodhatna.
Látványnak se utolsó egy hatalmas, az ágyról kétoldalt bőségesen lelógó paplan: ez a megfelelő huzattal ugyancsak sokkal inkább luxushatást kelt, mint a hétköznapi változat. 

Szerezz be díszpárnákat!

Minél puhábbnak tűnik a hálószoba, annál jobb, hiszen így sokkal hívogatóbb lesz a pihenés. Mindenképpen érdemes akár a kis fotelokat, akár az ágyat dekorálni ezzel a praktikával, hiszen a jól megválogatott, színes díszpárnák a háló ékét jelenthetik. 
Célszerű úgy megválasztani őket, hogy az ágytakaróhoz is passzoljanak, ami amellett, hogy látványos megoldás, egyúttal a rendérzetet is fokozza.
Amennyiben nincs keret az új díszpárnák beszerzésére, vásárolj hétköznapi, olcsó párnákat, majd anyagból varrj rájuk te magad huzatot.

Tegyél képeket a falra!

Sok lakás agyon van dekorálva, az egész konyha, nappali zsúfoltságig tömött, így nem csoda, hogy sokan kicsit minimalista stílusra vágynak a hálóban. 
Ugyanakkor sokkal szerencsésebb, ha az előbb említett helyiségekben csökkentjük a mennyiséget, és így a hálóban is hagyunk teret a kreativitásnak
Az ágy felett hihetetlenül jól mutatnak a modern hatású képek, akár azok a változatok, amik több részből tevődnek össze. 
Ha spórolni szeretnél, elő a kreatív éneddel, az interneten nem csupán nagyszerű inspirációkat, hanem komplett sablonokat is találsz a cél érdekében.

Ne hanyagold a festést!

Annak ellenére, hogy a hálóban nem fogadunk túl sűrűn vendégeket, nem szabad elhanyagolni a rendszeres festést. Ennek nem csupán higiéniai okai lehetnek, hiszen már ezzel az aprósággal is rendkívül könnyen változatosságot vihetünk a helyiségbe.
Dolgozhatsz akár maradék festékkel, hiszen példának okáért manapság az egyik legdivatosabb megoldás, ha csupán a főfalat színezitek át.

Elő a hangulatvilágítással!

Olvasáshoz mindenképpen jó, ha akad kéznél erős fényű lámpátok, de egyébként a hálóban sokkal szerencsésebb a romantikus félhomály mellett voksolnotok. 
Ezt elérhetitek egy új lámpaburával, állítható kapcsolóval, de akár nagyméretű gömbökbe helyezett gyertyákkal, amik még tovább fokozhatják a hatást. Utóbbi lehetőséggel igen változatosan dekorálhatsz, csupán arra ügyelj, nehogy valami tűzveszélyes díszt állíts össze.
A hangulatvilágítás egyik érdekes módja lehet az izzósor végigvezetése, s nem csupán karácsony tájékán. Válassz szolid, visszafogott fényeket, apró égőket, és kerüld a villódzó programokat, úgy igazán különleges végeredményre tehetsz szert.

Függönyt a falra!

A baldachin nem az egyik legolcsóbb megoldás, amivel dekorálhatod a hálószobát, de egy ügyes kezű férj és némi kreativitás hihetetlen dolgokra képes. 
A legegyszerűbb módja a házi baldachinnak, ha nem a klasszikus módon öleltetitek körbe az ágyat, hanem csupán a falra szerelitek fel az áttetsző függönyöket. 
Ez már önmagában is látványos megoldás, de egész fantasztikus lehet a végeredmény, ha az előbb említett égősort belebújtatjátok a függöny ráhajtásai közé. 
A látványt színes függönycsatokkal, széles szalagokkal, különféle rögzítési megoldásokkal lehet fokozni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást