Két férfival? A poligám párkapcsolat szabályai

Két férfival? A poligám párkapcsolat szabályai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Két férfival? A poligám párkapcsolat szabályai

Napjainkban a monogám, azaz teljes hűséget követelő párkapcsolat számít normálisnak. Előfordulhat azonban, hogy nem érzed jól magad olyanban. Mit tehetsz, hogy mindenkivel szemben a lehető legkorrektebben járj el?

Oszlasd el a kétséget!

Az őszinteség a legjobb stratégia. A partnereid mindenképpen tudjanak róla, hogy nem ők az egyetlenek az életedben.
Ha egyikük kifejezetten rajong érted, te pedig lubickolsz az érzésben, az részedről önző magatartás. Add meg tehát azt az információt, amit fordított esetben magad is elvárnál!

Kezeld őket egyenlően!

Ne hasonlítsd össze egyik embert vagy viszonyt a másikkal, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.
Arra pedig végképp ne vetemedj, hogy valamelyiküket kibeszéled a háta mögött a többi szerencséssel. A féltékenység nem kívánt vendég ebben a helyzetben, szóval ne akard mindenáron kicsikarni!

Szex csak biztonságosan!

Ha olyan lelki alkat vagy, hogy poligám kapcsolatra vágysz, valószínűleg szexuális teljesítőképességednek is a csúcsán jársz.
Monogám viszony esetén is alapvető elvárás, hogy a felek ne veszélyeztessék egymás egészségét – hát még itt, ahol tényleg valós a kockázat! Magyarán szólva mindig használj óvszert, mert csak az nyújt teljes körű védelmet.

Legyenek elveid!

Talán furcsának tűnhet ebben a kontextusban elvekről beszélni, de egyet mindenképpen be kell tartanod: senkinek ne ígérj többet, mint ami van.
A jövőre vonatkozó homályos célzások is tilosak, és ha észreveszed, hogy valamelyik partnered ilyeneket ejt el, azonnal rántsd le a valóság talajára!

Merj szakítani!

Ha több kapcsolatod van, szükségszerűen több szakításon is kell átesned. Ne kerüld a helyzetet, ne raboljátok fölöslegesen egymás idejét, mert az csak további feszültséghez vezet!
A partnered megérdemli a személyes lezárást – még akkor is, ha csak egy volt a több közül. A telefonos, esetleg Facebookon történő szakítás ebben az esetben sem megengedett.

Rendezd az érzelmeidet!

Ahhoz, hogy egy időben több viszonyt tarts fenn, először saját magadban kell rendet tenned. Ne sajnáld az időt a gondolataid és az érzelmeid rendezésére, ugyanakkor vigyázz, hogy ne agyalj túl sokat! Amennyiben úgy érzed, hogy valamelyik partneredhez gyengédebb szálak fűznek, ne halogasd a döntést! 
Ne feledd: a szerelmi életed csak rád tartozik, ám ha magaddal szemben merülnek föl erkölcsi aggályaid, inkább ne feszítsd a húrt! Vannak, akik akár évekig boldogan fenntartják ezt a létformát, míg mások kíváncsiságból kipróbálják, de csupán néhány napig vagy hétig bírják. Nem az adja meg az értéked, hogy miként viselkedsz ebben a helyzetben. Ha egyszer csak eleged van, bátran szakíts mindenkivel, és egy kis egyedüllét során elmélkedj a továbbiakról!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!