5 feltaláló, akit dicsőség helyett a saját találmánya ölt meg

5 feltaláló, akit dicsőség helyett a saját találmánya ölt meg

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 feltaláló, akit dicsőség helyett a saját találmánya ölt meg

Franz Reichelt és a denevérruha

 1912. február 4-én a „repülő szabó” felmászott az Eiffel torony tetejére és kedélyesen integetett az összegyűlt nézőseregnek és harminc újságírónak. A saját maga által tervezett és varrott ejtőernyős denevér-ruhában akart szerencsésen földet érni. Az első tervek szerint egy babán mutatta volna be a ruha hatékonyságát, de végül úgy döntött, bízik találmányában annyira, hogy ő maga legyen a tesztalany. Barátai hevesen próbálták lebeszélni a veszélyes mutatványról, de Reichelt hajthatatlan volt. Az ugrás utáni pillanatban ruhája a széltől a teste köré csavarodott, az ernyő nem nyílt ki, ő pedig az újságírók előtt zuhant a földre, 15 centiméter mély krátert ütve a fagyott talajba. Az tragédiáról videofelvétel is készült.

 

Karel Soucek és az ütésálló csodahordó

1984-ben a csehszlovák születésű kaszkadőr épített egy különleges, „ütés-elnyelő” hordót, amibe belebújva sikerrel élte túl, hogy legurult a Niagara vízesésen. Mikor kiszállt, vérzett és kicsit összetörte magát, de a produkció így is fantasztikus siker volt. Ezt egy magának szentelt múzeummal akarta megörökíteni és hogy összeszedje az ehhez szükséges pénzt, egy újabb vakmerő produkciót eszelt ki.

A Houston Astrodome tetejéről tervezett 55 méteres magasságból egy medencébe zuhanni az 1985-ös Destruction Derby show keretében. A produkcióról még a legőrültebb fenegyerek a legendás Eve Knievel is megpróbálta lebeszélni, sikertelenül. Soucek hordója elengedéskor megperdült és a medence szélének csapódott. A 37 éves kaszkadőr mellkasa és koponyája is betört és meghalt a kórházban, miközben még tartott a műsor.

 

Henry Smolinski és a repülő autó

Smolinski mérnök volt, akinek az volt az álma, hogy egy repülő autót fejlesszen ki. 1973-ban saját céget alapított és egyből két autó-repülő prototípust is alkotott. Egy Cessna Skymaster repülőgép egy részét applikálta egy Ford Pinto személygépkocsihoz, mely terve szerint fel- és lekapcsolható lett volna.

A hibrid gépeket 1974-ben kezdték volna el gyártani, de erre végül nem került sor, mivel Smolinski és üzlettársa, Harold Blake egy évvel korábban halálos balesetet szenvedtek az egyik típussal. Egy próbaút alatt a gépezet egyik szárnytartója letört a rossz időjárási viszonyok miatt és mindkét férfi meghalt a zuhanásban.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást