A csirkemellet nem különleges íze miatt szeretjük. Valójában nincs a csirkenék még egy ilyen ízetlen része. Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy kalóriaszegény laktató fogásokat készítsünk belőle, akár rántva is. Unalmas a rántotthús? Most bebizonyítjuk, hogy ki lehet szabadulni a liszt–tojás–prézli mókuskerékből. Egy kis találékonysággal mennyei ízeket csalogathatunk ki a csirkemellből is és príma vendégváró fogásokat készíthetünk.
5/6 Mandulás, rozmaringos ruhában
Mondhatnánk, hogy lányos fogás, ami után panna cotta legyen a desszert! A mandulához ne tegyünk extra fűszereket, így kapunk a csirke ízével együtt selymes és sejtelmes ízharmóniát.
Kevés rozmaringot használjunk, mert markáns íze van és keserű lesz sütés közben a nagyobb mennyiség.
Köretként édesburgonya és zöld saláta kívánkozik mellé leginkább, de akkor sem tévedünk, ha sült céklával vagy karamellizált körtével szolgáljuk fel. Ilyenkor elmaradhat a desszert is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!