Életmód / Ezotéria

Erőt adó spirituális filmek, amelyek átsegítenek életed legnehezebb időszakain

Erőt adó spirituális filmek, amelyek átsegítenek életed legnehezebb időszakain

Szakítás, tragédia, kudarcélmény. Számos olyan helyzettel találkozhatunk az életben, amelyek padlóra küldenek. Persze, ha az embernek van családja, vannak barátai, sokkal könnyebben talpra állhat, de óriási löketet adhatnak neki a spirituális jellegű filmek is. Nem térítenek, nem didaktikusan adják az ember szájába a bölcsességet, hanem léleksimogató történetekbe csomagolva segítenek felállni!

Bármikor is érezd rosszul magad egy fájdalmas élmény, egy kellemetlenség miatt, nézd meg az itt szereplő filmek közül az egyiket vagy az összeset. Akkor is érdemes ezt tenned, ha szimplán rossz napod van és világvége hangulatod! Elhiheted, utána sokkal jobban fogod érezni magadat, mert olyan pozitív lelkifröccsöt kapsz, ami segít felhúzni a sötétből a fényre!

Az élet szép

Nem kimondottan spirituális film, de olyan szép történetbe csomagolták az üzenetét, hogy akár az is lehetne! A film 1939-ben játszódik, Toszkánában. A főszereplő, a szörnyen ügyetlen pincér, Guido egy hihetetlenül optimista, mindig vidám férfi. Megismerkedik a gyönyörű Dorával és a legelképesztőbb módokon próbálja meghódítani. Miután célt ért, összeházasodnak, Guido nyit egy könyvesboltot és megszületik a fiúk, Giosué. De sajnos a család békés, idilli élete véget ér,  amikor a fasiszták hatalomra kerülnek Olaszországban, és deportálják Guidót, a fiát és önkéntes alapon Dorát.

A film lényege nem más, minthogy Guido annyira szeretné megkímélni a fiát a háborútól, a haláltól, a szenvedéstől, hogy elhiteti vele, mindaz, ami történik, egy megszervezett játék.

Elképesztően leleményes módon óvja gyermeke lelkét a gonosztól. Az élet szép üzenete a napnál is világosabb: tudni kell örülni és megbecsülni azt, ami van és hogy jöjjön akármilyen nehézség, attól még az élet lehet szép.

 

Az élet szép

A békés harcos útja, Dan Millman azonos című könyvből született. A szerző egy világhírű tornász, aki napjaink egyik legjelentősebb motivátora. Számos önsegítő könyv szerzője, ám  A békés harcos útja nagyrészt önéletrajzi ihletésű alkotás, amelyben keleti filozófiák köszönnek vissza.

A sikeres tornász, Dan, motoros balesetet szenved, ezért abba kell hagynia karrierje építését, le kell mondania a szenvedélyéről.

Ám találkozik egy férfival, akit Szókrátésznek nevez el, és az idegen megtanítja a MOST hatalmára, illetve arra, miként tudja legyőzni a fizikai korlátait. A film nem kevés bölcsességet tartalmaz, de mindezt úgy adja át, hogy közben könnyezünk és nevet a lelkünk.

 

Mennyei csodák

A Mennyei csodák Christy Beam azonos című regénye alapján készült, amiben kisebbik lánya igaz történetét meséli el. A Texasban élő Beam család rendszeresen jár templomba. Christy-nek három lánya van, de egy nap a tizenkét éves Annabel megbetegszik. Végül egy szakértőnek hála kiderül, hogy Anna egy ritka és gyógyíthatatlan betegségben szenved, ám kórházban kell maradniuk, hogy a lány kezeléseket kapjon.

De közben egyre fogy a család pénze egyre, ahogy Christy hite is, aki egyre csak azt kérdezi, hol marad Isten ilyen nehéz időkben? Egyáltalán miért sújt egy istenfélő kislányt halálos betegséggel?

Ez a megható film könnyen megérinti az embert, hiszen bármelyikünkkel megtörténhetne. Viszont segít, hogy vallástól függetlenül megtanuljunk hinni és bízni, mert igenis léteznek csodák!

 

A viskó

Az alapművet, A viskó c. könyvet a kanadai William Paul Young írta. Még mostanában is az egyik legkiemelkedőbb alkotás az Isten és ember kapcsolatáról. A főszereplő férfinak, Macknek van egy felesége és három gyereke. A családjával együtt rendszeresen járnak a templomba, de ő maga képtelen hinni Istenben. Sajnos egy tragikus fordulat következtében Mack elveszíti legkisebb lányát. Elrabolja egy férfi és a hegyi viskóban talált jelek szerint megölték. Később Mack kap egy levelet „Papától”, aki nem más, mint Isten, legalábbis Mack családja így hívja. Papa a viskóba hívja őt, és a férfi eleget is tesz a meghívásnak.

Mack végig azt hiszi, hogy gyilkos vár rá, de valójában nem mással találkozik ott, mint Istennel, aki segít neki meggyógyulni és megbocsátani.

A film olyan kérdéseket feszeget, minthogy Isten miért hagyja szenvedni a jókat, miért nem bünteti meg a gonoszokat és miért engedi, hogy kislányokat öljenek meg. Ez a roppant lélekemelő, könnyfakasztó sok sérült szívnek sikerült már begyógyulni.

 

A boldogság nyomában

A film Christopher Gardner igaz történetét meséli el, aki keményen dolgozik azért, hogy eltartsa a családját. Abszolút szegénységben élnek, kilátástalan jövővel és emiatt gyakran összeveszik Chris és a felesége. Ám a férfi folyamatosan mosolyog és végig igyekszik pozitív maradni, még akkor is, mikor a felesége elhagyja és az utcára kerülnek.

Chris és fia hol a metróban, hol a hajléktalanszállón alszanak, miközben Chris azon dolgozik, hogy megvalósítsa a vágyát és bróker lehessen belőle.

Ugyanis ez a különleges képessége: nagyon jól ért a számokhoz. Tűnjön bármilyen sötétnek és kilátástalannak a helyzetük, nem adja fel. A boldogság nyomában képes komolyan felrántani az embert a padlóról és újraindítani, mert azt üzeni: bármire képesek vagyunk, nincs számunkra lehetetlen.

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást