A csirkemellet nem különleges íze miatt szeretjük. Valójában nincs a csirkenék még egy ilyen ízetlen része. Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy kalóriaszegény laktató fogásokat készítsünk belőle, akár rántva is. Unalmas a rántotthús? Most bebizonyítjuk, hogy ki lehet szabadulni a liszt–tojás–prézli mókuskerékből. Egy kis találékonysággal mennyei ízeket csalogathatunk ki a csirkemellből is és príma vendégváró fogásokat készíthetünk.
4/6 Pekándiós, mustáros bevonattal
Ínyenceknek vagy vendégváráskor jól jöhet egy ilyen különlegesség. A különbség az előzőekhez képest, hogy a csirke lisztes bevonatát akár meg is spórolhatjuk, ha mustáros habarást készítünk egy kis tojással és abba forgatjuk bele a csirkemellet.
A pekándiót megdaráljuk, fűszerezzük (jöhet egy kis rózsabors, paprika, de elbír egy árnyalatnyi gyömbért is) és ebben végződik a csirke öltözéke.
Krumplisalátával fennséges és laktató fogás. Testesebb vörösborral is felszolgálhatjuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!