Ennyi évesen már ne hordjunk farmert? Felháborító kutatási eredmény

Ennyi évesen már ne hordjunk farmert? Felháborító kutatási eredmény

Címlap / Stílus / Divat / Ennyi évesen már ne hordjunk farmert? Felháborító kutatási eredmény

Az előbbi kategóriába tartozik például az, hogy a globális felmelegedés nem természeti eredetű, hanem az ember okozta. Klaus Hasselmann ezt bizonyította is az 1980-as években a „Hasselmann-modellel”. A meteorológus az eredményeivel hatással volt a későbbi, még a napjainkban zajló kutatásokra is, amit mindenki elismer.

A farmerviselés ideális korhatárát is meghatározták

Utóbbiak pedig az olyan kutatások, amelyekre jogosan érezhetjük azt, hogy nincs szükségünk, és feleslegesen bosszantanak. Egy brit kutatócsoport munkája is ebbe a kategóriába tartozik. A vizsgálat tárgya a farmer volt. A Daily Mail beszámolói szerint a tudósok egy körülbelül 2000 résztvevővel végzett vizsgálat során megállapították, hogy a farmerviselésnek valójában van egy ajánlott korhatára:

Szerintük 53 éves korukban célszerűbb, ha a nők felhagynak a farmerviseléssel.

Az ok azonban egyáltalán nem a hosszú távú kényelem kérdése vagy a komfortérzet, hanem a vásárlási magatartás. Hogy mit jelent ez pontosan? A kutatókat az érdekelte, hogy mennyi időbe telik egy nőnek, hogy megtalálja a számára tökéletes farmert egy bevásárlás során. Bár mindannyian ismerjük a nadrágvásárlás nehézségeit, és valószínűleg te is álltál már a próbafülkék kedvezőtlen fényviszonyaiban hosszú perceken át, hogy eldöntsd, melyik farmert veszed meg, az eredmény még ennek tudatában is megdöbbentő. 

A felmérés szerint ugyanis öt napba telik, amire végre kiválasztjuk azt a farmert, amit megveszünk. Ez sokszor lelkileg is megvisel minket, tekintve hogy a vizsgálatban részt vevők 6%-ának a az ideális farmer megvásárlásáig még olyan pillanataik is voltak, amikor nemcsak kiborultak, hanem sírniuk is kellett. Na és hogy milyen következtetésre jutottak ezen eredmények alapján a kutatók? Arra, hogy 53 éves kor felett jobb, ha a nők nem is nézegetik a farmereket a boltok polcain, hanem inkább felhagynak a viselésükkel.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Háry László
    2021.10.26., 11:10

    Lehetne felmérést készíteni az edzőcipő, a kockás ing, a baseball-sapka viseléséről…Meg a korban nem éppen szinkronban lévő párok kapcsolatáról. Bizonyára akad “tudóscsoport”, aki ezt felvállalja, de hát mindig volt – bármi igazolására- “tudóscsapat”. Nem is mindig brit…

    Válasz

Írj egy hozzászólást