Nagy farmertörténelem: így hordtuk az örök anyagot az elmúlt évtizedekben

Nagy farmertörténelem: így hordtuk az örök anyagot az elmúlt évtizedekben

Címlap / Stílus / Nagy farmertörténelem: így hordtuk az örök anyagot az elmúlt évtizedekben / 2. oldal

Szexi sortok

Az 1980-as években a farmer rövidnadrág minden korábbi képzeletet felülmúlónál rövidebb lesz. Catherine Bach a Hazárd megye lordjai című, nagy sikerű sorozatban Daisy Duke-ként viselte az elképesztően rövidre vágott nadrágot, amit az Egyesült Államokban a mai napig daisy duke-ként emlegetnek.

 

Mom jeans

Az ismét nagyon divatosnak számító, magas derekú, laza szabású farmer egy koptatott változata a ’90-es években az elképzelhető egyik legszexibb és legtrendibb ruhadarab volt. Annak kellett lennie, ha a világ egyik legnagyobb márkája, a Pepsi egy ilyet adott a kor egyik legkeresettebb szupermodelljére, Cindy Crawfordra az év egyik legtöbbek által látott reklámjában a Super Bowl szünetében.

 

Tetőtől talpig farmerben

A 2000-es évek elején amit csak lehetett, farmerből viseltünk. A nadrágok és szoknyák mellett a dzsekik, ingek, kalapok és kiegészítők is ebből az anyagból készültek. Még ha azért a legtöbben addig nem is merészkedtek, mint Britney Spears és Justin Timberlake ezen az ikonikussá vált 2001-es felvételen, ennél jobban nem is tudnánk összefoglalni, miről szólt ez az időszak a farmer történetében.

 

Csípő (és az alá érő) nadrágok

És ha már a 2000-es évek elejét emlegettük, meg kell említenünk az alacsony derekú farmerek trendjét is. Ahogyan minden trend, ez is a végsőik elment, és idővel a nadrágok derékrésze annyira alacsonnyá vált, hogy lehetetlen volt olyan bugyit hordani, ami nem lógott ki alóluk. Talán nem véletlen, hogy ezekben az években lettek a legnépszerűbbek a köldök piercingek is, hiszen mindig mindenkinek kilátszott a hasa, mint itt Keira Knightley-nek.

 

Laza, szaggatott és vagány

A 2010-es tavaszi bemutatóján a D&G modellje egy ilyen, felhajtott, egyenes fazonú, szaggatott és koptatott farmerben sétált. Ez jól szemlélteti általában is, hogy milyen farmert hordtunk ezekben az években.

 

Napjaink

Magas derék, boka fölötti vágás, egyenes szabás és klasszikus kék szín. Ez a nagyon laza és szinte bármivel hordható farmer napjaink egyik legdivatosabb darabja. Hogy hogyan fogjuk a következő években viselni a farmert? Azt csak a jövő mondhatja meg, de eltűnni biztosan nem fog a ruhatárunkból az örök anyag.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást