6 farmertrend, ami 2020-ban óriási siker lesz

6 farmertrend, ami 2020-ban óriási siker lesz

Címlap / Stílus / Divat / 6 farmertrend, ami 2020-ban óriási siker lesz

A farmer az a ruhaanyag, ami valószínűleg sosem fog kimenni a divatból. Volt, amikor kifejezetten nagy figyelmet kapott a tervezőktől, és még a cipők, sapkák is ebből készültek, máskor pedig egy kicsit a háttérbe vonult, de tény, hogy mindig jelen volt. 2020-ban pedig több trendben is helyet kap a farmer, ezt a tavaszi-nyári divatbemutatókon is megerősítették!

Bővebb szárú darabok

Volt idő, amikor a csőnadrágok hódítottak, és volt olyan is, amikor a csípőnaci volt a divat, de 2020-ban egészen új szerepben tündököl majd a farmer. Lorenzo Serafini tavaszi-nyári divatbemutatóján kiderült, hogy a bővebb szabású, kicsit trapézosabb fazonú farmernadrágok kapják majd a legnagyobb figyelmet.

Ezek egyik tagadhatatlan előnye, hogy rendkívül kényelmesek, ráadásul egészen új stílussal ruházzák fel viselőjüket! Jó hír, hogy lezser és elegáns darabokkal is nyugodtan kombinálhatod ezt a nadrágot.

 

Klasszikus kék

A Pantone Színintézet szerint a 2020-as év színe a klasszikus kék lesz, ami farmerek tekintetében igazán szerencsés hírnek számít.

Felejtsd el a színes darabokat, a fekete nadrágokat vagy a szürke-világoskék árnyalatokat, hiszen ezúttal a tipikus farmerkék lesz a tervezők nagy kedvence. Erre jó példa volt a 2020 tavaszi-nyári Celine divatbemutató, ahol a modellek közül többen is ezt a színt viselték magukon.

 

Kettő keveréke

De nem csak a klasszikus kék tűnik majd fel a farmertrendek terén, ugyanis a két-tónusú színvilág is szerepet kapott idén. Ez azt jelenti, hogy nem egyetlen árnyalat dominál majd a kabátokon, nadrágokon és cipőkön, hanem kettő: többnyire egy klasszikus kék, valamint egy világosabb árnyalat.

A divatbemutatókon Gucci, Brandon Maxwell és Celine is élt ezzel a döntéssel, ezért már most előre borítékolható, hogy a boltok polcai hamarosan ilyen darabokkal lesznek tele!

 

Feltűnő varratok

Általában a ruhakészítésnél arra törekednek a tervezők, hogy a varrás nyomát minél tökéletesebben eltüntessék a viselők szeme elől. Azonban úgy tűnik, 2020-ban nagyot fordul a világ ezen a téren, ugyanis idén a látható varrás lesz az egyik legnépszerűbb trend. Különösen igaz ez a farmerekre! 

Például Stella McCartney tavaszi-nyári bemutatóján erre helyezte a hangsúlyt, és a nadrágjain a varratokat dekorációs elemnek tekintette, ergo még feltűnőbbé tette őket, mint valaha!

 

Skinny jeans

A bővebb szárú nadrágok mellett egy régi ismerőst is köszönthetünk a repertoárban, mégpedig az egykor olyan népszerű skinny jeanst! Ennek a fazonnak jellemzője, hogy folyamatosan szűkül lefelé, tökéletesen követve a láb vonalát.

Vannak extrémebb szabásúak is, amelyek teljesen ráfeszülnek a viselőre, de Brandon Maxwell bemutatója alapján úgy tűnik, inkább a visszafogottabb verzió lesz népszerű 2020-ban. Ez lassan le is váltja a tavalyi év egyik népszerű trendjét, a vádli alá érő, bokavillantós nadrágokat.

 

Apró gyűrődések

Valószínűleg a szakadt farmer örök kedvenc lesz (különösen a fiatalabb korosztály körében), de 2020-ban egy némileg kifinomultabb stílus is helyet kap a farmerek körében.

A Chanel szerint ugyanis a lyukak helyett sokkal inkább a ráncok és gyűrődések kapják a reflektorfényt, hogy némi különlegességgel fűszerezzék meg az egyébként egyszínű, átlagos nadrágokat. Egy kicsit a csípőnél buggyosabb, redőkkel díszített darab, sötétebb vagy klasszikus kék árnyalatban biztosan 2020 egyik nagy kedvence lesz!

 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!