Amikor nem tetszik a falszín: így varázsolhatod széppé újrafestés nélkül

Amikor nem tetszik a falszín: így varázsolhatod széppé újrafestés nélkül

Címlap / Otthon / Dekor / Amikor nem tetszik a falszín: így varázsolhatod széppé újrafestés nélkül

Azonban nincs minden veszve: még ha nem is lett tökéletes a szín, újrafestés nélkül is el tudod rejteni! Vesd be a következő tippeket, ezekkel ugyanis garantáltan sikerül.

Az égők fontos szerepe

Érdemes lecserélni LED-es világításra mindent, hiszen a fluoreszkáló égők mindig másnak láttatják a festéket. A legjobb, ha 4200-4500 Kelvines LED égőket szerzel be, ugyanis ezek melegebbé teszik a helyiséget.

KatarzynaBialasiewicz/istockphoto.com

Rejtsd el textilekkel

Válassz a fal színével ellentétes kiegészítőket, amik tökéletesen ellensúlyozzák a színt. A függönyök, díszpárnák, szőnyegek, kanapé, takarók sokat segíthetnek ebben az esetben. A legjobb, ha előkapsz egy színkereket és a fallal szemben lévő árnyalatú kiegészítőket próbálod meg beszerezni. 

istockphoto

Fali dekorációk

A legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtsd a fal színét, ha fali dekorációkat teszel fel. A tükrök, nagyméretű festmények, vagy több kép egymás mellett például remekül takarja a falat.

KatarzynaBialasiewicz/istockphoto.com

Tapéta – de másképp

Szintén egyszerű megoldás, ha egy nagyobb darab tapétát bekeretezel és ezt helyezed a falra. A legjobb, ha színben passzoló darabot választasz, így teljes lesz az összhang, viszont a fal színét nem látod.

FollowTheFlow/istockphoto.com

Hasonló árnyalatok

Az is jó megoldás, ha nem ellentétes, hanem a fal színéhez hasonló árnyalatokban gondolkodsz. Válassz valamilyen fali dekorációt, ami passzol a fal színéhez. Ha nem találsz ilyet, egyszerűen fesd le a képkereteket a falhoz hasonló színre, és ebbe tedd a kiválasztott képeket.

KatarzynaBialasiewicz/istockphoto.com

A kedvenc színed

Ha nem tetszik a fal színe, dekorálhatsz a kedvenc árnyalataiddal is. Így ugyanis a figyelmed elterelődik a csúnyának tartott árnyalatról és csak azokat a színeket figyeled majd, ami neked tetszik.

KatarzynaBialasiewicz/istockphoto.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást