Mikor jó az avokádó?
Először is: igen, az avokádó gyümölcs! Bár nem túl édes, mégis a gyümölcsök közé soroljuk. Sokan (köztük eleinte én is) nem tudják, hogy milyen avokádót emeljenek le a boltok polcairól: ha te is szenvedtél már azzal, hogy megpróbáltad lereszelni a kőkemény, de ezzel egyenes arányban csúszós belső húsát, miután nagy nehezen lehámoztad róla a külső réteget, jó hírünk van!
Éretlen avokádót vettél, és ezzel általában sokkal kevesebbet kell küzdeni, ha rendesen megpuhul.
A jó avokádó tapintásra olyan, mintha már rohadna egy kicsit, és jellemzően inkább lilás, mint zöldes színű – ha ekkor veszed meg, vagy megvárod, amíg beérik, kanállal egyszerűen ki tudod szedni a belső részét, és villával pár másodperc alatt összenyomkodhatod.
Éretlen avokádót vettél, és ezzel általában sokkal kevesebbet kell küzdeni, ha rendesen megpuhul.
A jó avokádó tapintásra olyan, mintha már rohadna egy kicsit, és jellemzően inkább lilás, mint zöldes színű – ha ekkor veszed meg, vagy megvárod, amíg beérik, kanállal egyszerűen ki tudod szedni a belső részét, és villával pár másodperc alatt összenyomkodhatod.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!