Arc / Stílus

A bőrgyógyászok 5 titka, ha fiatalabb bőrrel akarnak felébredni

A bőrgyógyászok 5 titka, ha fiatalabb bőrrel akarnak felébredni

1/5 Párásítanak

Ha a bőröd hajlamos a kiszáradásra, akkor a lefekvés előtti hidratálás nagyon jó szolgálatot tehet, ezt pedig nem csak krémekkel érheted el, hanem úgy is, hogy párásabbá teszed a szobád levegőjét.

Ez különösen hasznos módszer lehet például a téli hideg idején, amikor a bőr egyébként is sokat veszít a nedvességtartamából, a fűtés miatt pedig a szoba levegője könnyebben kiszárad, de mivel a légkondik szintén erősen szárítják a bőrt, az éjszakai párásítás az év bármely szakában nagy segítség lehet abban, hogy feltöltsd és ragyogóbbá tedd a bőrödet.

2/5 A szuper-ránctalanítóhoz nyúlnak

„A retinoidok minden dermatológus titkos fegyverei. Pattanásgátló és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, és tudományos kutatások támasztják alá ezeket az állításokat.”

mondja Dr. Kim a TheHealthy.com-nak

Az A-vitamin-származékok ragyogóvá teszik a bőrt és elősegítik a kollagén termelését, ugyanakkor néha irritációt és szárazságot okozhatnak mellékhatásként.

Hogy ezt elkerüld, Dr.Kim azt ajánlja, hogy egy alacsonyabb retinoltartalmú drogériás krémmel kezdj. Ha a bőröd már minden este irritáció nélkül elviseli a retinolt, akkor megpróbálhatsz egy erősebb krémet is.

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást