Ezért jó néha egyedül lenni

Ezért jó néha egyedül lenni

Címlap / Életmód / Egészség / Ezért jó néha egyedül lenni

Sokan félnek az egyedülléttől, mert azt hiszik, hogy ezzel megpecsételik hátralévő életüket és örökre egyedül maradnak. Pedig Bridget Jones óta tudhatjuk, hogy egyszer mindenkinek eljön a saját Mark Darcy-ja, de az már egy más kérdés, hogyan éled meg az előtte lévő időszakot. Tudatosítsd magadban a magány és az egyedüllét közti éles különbséget, mert utóbbi életed egyik legjobb periódusa lehet, ha úgy állsz hozzá.

Önállóbb leszel

Amikor valaki kapcsolatban él, akkor hajlamos arra, hogy túlságosan elkényelmesedjen a párja mellett, tudva azt, hogy ő majd úgyis mindent megold helyette. Ugyanez a helyzet, ha a családoddal vagy a barátaiddal élsz együtt. Kicsit mindig ott lesz a tudata annak, hogy valaki úgyis megoldja helyetted a problémát.

Minden nőnek szüksége lenne arra, hogy élete során egy ideig egyedül éljen. Nem remeteként, aki eltávolodik az emberiségtől, hanem önálló, független nőként. Megtudni azt, hogy milyen érzés, ha éppen kiég az izzó és nincs más rajtad kívül, aki kicserélné, vagy megszerelne a lakásban ezt-azt, amit kényelmi okokból kifolyólag talán eddig hanyagoltál.

Felelősséget kell vállalnod

Ha eddig nem is nagyon tetted, akkor éppen itt az ideje! Mert sokkal könnyebb a párodat vagy a lakótársadat hibáztatnod, ha nincs otthon szemeteszsák, vagy ha nem húzta ki a vasalót, de amikor egyedül élsz, akkor rájössz arra, hogy egyedül te magad vagy a felelős mindenért és bizony felelned kell az életedért, amit csak te tudsz megoldani.

Ne villámhárítónak használd azt a személyt, akivel együtt élsz, hanem társnak. Akkor is gyakorolhatod a felelősségvállalást, ha éppen nem egyedül éled a mindennapjaidat. Egyszerűen cselekedj úgy, mintha csak magadra számíthatnál. Ha elromlik a csap, légy ott elsőként, aki ránéz és hívd te a szerelőt, ha nem sikerült orvosolni a problémát. Ne várd, hogy más oldja meg helyetted, mert te is képes vagy rá!

Menekülj el!

Ha együtt élsz valakivel, akkor nem egyszerű megoldani, hogy teljesen egyedül legyél, de nem is lehetetlen. Az is feltöltő tud lenni, ha beülsz a kedvenc kávézódba, a kedvenc zenédet hallgatod és csak elmélkedsz… Legfőképp magadon. Ez nem önzőség, mivel az a legfontosabb, hogy te rendben legyél önmagaddal. Csak így leszel képes helyt állni az életed többi területén.

Ha csak társaságban érzed jól magad, akkor az már egy intő jele lehet annak, hogy menekülsz saját magad elől. Sok nő ezért szenved kapcsolatfüggőségben, ugyanis retteg attól, hogy mi lesz vele egyedül. Ez az egész az önbizalomhiányról szól és arról, hogy egyedül kevésnek érzik magukat. Szükségük van egy férfira, aki mellett elhihetik, hogy kerek egészek. Pedig ehhez nincs szükség senki másra, mivel minden ember már önmagában is egy tökéletesen kerek egész személyiség.

Felfogás kérdése

Ha már huzamosabb ideje vagy egyedül, akkor előfordulhat, hogy már mindenki társaságára vágysz, leszámítva a saját magadét. Nincs ezzel semmi baj, hiszen mindenki vágyik más társaságára, leginkább szerelem formájában, de egyedül rajtad áll, hogyan kezeled ezt az időszakot.

Ez nem magány, csupán rengeteg „én idő”, ami csak a javadra válhat. Megtanulod, mit jelent az igazi boldogság, mert lehet, hogy más számára az egyedüllét a világvégét jelenti, de te tudod, hogy ebben is megtalálhatod a tökéletes boldogságot, mindenféle feltétel nélkül.

És amikor ezzel végeztél, akkor mindenkinek megmutathatod, hogy igenis az egyedüllét a lehető legjobb dolog egy ember életében.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!